Isparta elektrik üretecek

ISPARTA 02.08.2022 - 11:57, Güncelleme: 02.08.2022 - 11:57
 

Isparta elektrik üretecek

Isparta elektrik üretecek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘En Büyük Yatırımımız’ dediği Güneş Enerjisi Santrallerinden Senirce Köyündeki 5 MGV’lık bölümünün tamamlandığını belirterek; “Allah’ın izniyle 8 Ağustos’ta şalteri indirip elektrik üretimine başlıyoruz” dedi.  Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Ağustos ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “KENDİ ELEKETRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLIYORUZ” Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündeminin görüşülmesine geçmeden önce meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada güneş enerjisi yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi Isparta Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti etmenin gayreti içindeyiz. Bu hizmet ve projelerden birisi de Güneş Enerjisi Yatırımları. Ben bu konuya büyük önem veriyorum. Zira, Güneş Enerjisi olayı büyük bir olay. Zira, bu yatırımlarımızı tamamladığımızda belediye olarak kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz ve belediyemizden bir kuruş ödemeyeceğiz. “BU YATIRIM ÜLKEYE ÖRNEK BİR YATIRIMDIR Belediye olarak Güneş Enerjisi yatırımlarına girdik. Bu yatırım tüm ülkeye örnek olacak nitelikte bir yatırımdır. “8 AĞUSTOS İTİBARİYLE ŞALTERİ İNDİRİP ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ” Senirce Köyünde yapmış olduğumuz 5 MGV’lık Güneş Enerji Santralimizin yapımını tamamladık ve Allah’ın izniyle 8 Ağustos tarihi itibariyle şalteri indirerek elektrik üretimine başlayacağız. Bunun dışında yine aynı yerde 5 MGV’lık ve yine Yeni Otogar’ın çatısına 5 MGV’lık Güneş Enerji santrali kuruyoruz. İlk olarak ISBAŞ’ta başlatmış olduğumuz bu Güner Enerjisi yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. “MÜTEAHHİT İHALEDEN ÇEKİLDİ, YENİDEN İHALE YAPACAĞIZ” Bilindiği gibi, Senirce köyünde 1 MGV’lik Güneş Enerjisi Yatırımımız için ihaleyi alan firma şartların kendine uymadığı gerekçesiyle ihaleden çekildi. Bu nedenle bu yatırımla ilgili önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacağız. “2023’TE TOPLAM 20 MGV’LİK GÜCE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ” Sonuç olarak; 2023 yılı sonuna kadar Isparta Belediyesi olarak toplam 20 MGV gücünde Güneş Enerjisi Santrallerine ulaşmış olacağız. Bu da Isparta Belediyesi düzeyinde bir Belediyenin sahip olabileceği en büyük değer konumundadır. “İSMİNİZ ANILACAK” Sizler Belediye Meclis Üyeleri olarak, Bizler ve dolayısıyla personelimiz aradan yıllar geçse de böylesine önemli ve büyük yatırımlara imza attığımız için ismimiz anılacak. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Isparta elektrik üretecek

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘En Büyük Yatırımımız’ dediği Güneş Enerjisi Santrallerinden Senirce Köyündeki 5 MGV’lık bölümünün tamamlandığını belirterek; “Allah’ın izniyle 8 Ağustos’ta şalteri indirip elektrik üretimine başlıyoruz” dedi.

 Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Ağustos ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “KENDİ ELEKETRİĞİMİZİ

KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLIYORUZ”

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündeminin görüşülmesine geçmeden önce meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada güneş enerjisi yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi Isparta Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti etmenin gayreti içindeyiz. Bu hizmet ve projelerden birisi de Güneş Enerjisi Yatırımları. Ben bu konuya büyük önem veriyorum. Zira, Güneş Enerjisi olayı büyük bir olay. Zira, bu yatırımlarımızı tamamladığımızda belediye olarak kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz ve belediyemizden bir kuruş ödemeyeceğiz.

“BU YATIRIM ÜLKEYE

ÖRNEK BİR YATIRIMDIR

Belediye olarak Güneş Enerjisi yatırımlarına girdik. Bu yatırım tüm ülkeye örnek olacak nitelikte bir yatırımdır.

“8 AĞUSTOS İTİBARİYLE ŞALTERİ

İNDİRİP ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ”

Senirce Köyünde yapmış olduğumuz 5 MGV’lık Güneş Enerji Santralimizin yapımını tamamladık ve Allah’ın izniyle 8 Ağustos tarihi itibariyle şalteri indirerek elektrik üretimine başlayacağız. Bunun dışında yine aynı yerde 5 MGV’lık ve yine Yeni Otogar’ın çatısına 5 MGV’lık Güneş Enerji santrali kuruyoruz. İlk olarak ISBAŞ’ta başlatmış olduğumuz bu Güner Enerjisi yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek.

“MÜTEAHHİT İHALEDEN ÇEKİLDİ,

YENİDEN İHALE YAPACAĞIZ”

Bilindiği gibi, Senirce köyünde 1 MGV’lik Güneş Enerjisi Yatırımımız için ihaleyi alan firma şartların kendine uymadığı gerekçesiyle ihaleden çekildi. Bu nedenle bu yatırımla ilgili önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacağız.

“2023’TE TOPLAM 20 MGV’LİK

GÜCE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ”

Sonuç olarak; 2023 yılı sonuna kadar Isparta Belediyesi olarak toplam 20 MGV gücünde Güneş Enerjisi Santrallerine ulaşmış olacağız. Bu da Isparta Belediyesi düzeyinde bir Belediyenin sahip olabileceği en büyük değer konumundadır.

“İSMİNİZ ANILACAK”

Sizler Belediye Meclis Üyeleri olarak, Bizler ve dolayısıyla personelimiz aradan yıllar geçse de böylesine önemli ve büyük yatırımlara imza attığımız için ismimiz anılacak. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.