Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Toprak Muhafaza ve Fidanlık Eğitimleri Tamamlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2021 - 00:09, Güncelleme: 02.07.2021 - 00:09
 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Toprak Muhafaza ve Fidanlık Eğitimleri Tamamlandı

Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüklerinde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli Orman Mühendislerine yönelik Ağaçlandırma, Toprak muhafaza, Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje eğitimleri tamamlandı.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğünebağlı İşletme Müdürlüklerinde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli Orman Mühendislerine yönelik Ağaçlandırma, Toprak muhafaza, Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje eğitimleri tamamlandı. Bölge Müdürü Refik Ulusoy’unda katıldığı eğitim programına, Bölge Müdür yardımcısı Özlem Cevahirci, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Talip Kavlak, Konya Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürü Osman Oduncu, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Baş Mühendisi Deniz Aydemir,  Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Şahan, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüz, Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar, Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinden ve Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünden 2020 yılında göreve başlayan İşletme Şefleri, ATM Şefleri, Fidanlık Şefi ve Mühendisler katıldı. Eğitimin teorik ve sunum kısmı Bölge Müdürlüğünde sosyal tesislerinde gerçekleştirilerek, Programda; Ağaçlandırma, Toprak Muhafaza Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje konularında katılımcılara bilgiler verildi. Programın arazi kısmında Isparta Şehir Dereleri Erezyon Kontrolü kapsamında yapılan bakım çalışmaları yerinde görülerek, önceki yıllarda yapılan tesis çalışmasının işlevleri değerlendirildi. Bucak İşletme Müdürlüğü Sığla İşletme Şefliğindeki kök sökümü biten Endüstriyel plantasyon sahasında, Toprak profili üzerinde bilgilerin okunması ile projenin yapılması ile ilgili bilgiler verildi. Buror teras aplikasyonu ve terasın yapılması ile mini ekskavatörün aranan teknik özellikleri, Paletli traktör ile alt Toprak işlemesi ve ağır diskaro ile üst toprak işleme teknikleri, fidan dikim teknikleri ve fidan dikim malzemeleri anlatıldı. Daha sonra Eğirdir Fidanlık Müdürlüğüne gidilerek üretilen fidanlar yerinde görülerek, fidan üretim teknikleri anlatıldı. Fidanların büyük emek ve masraflarla üretiliğine vurgu yapılarak fidan tahsis taleplerinde, dikilecek sahalarının iyice kontrol edilerek doğru sayıda ve türde taleplerin yapılmasının önemi anlatıldı. Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy programa iştirak ederek yapmış olduğu konuşmada “Ağaçlandırma, Toprak Muhafaza, Fidanlık  ve Etüt Proje faaliyetlerimizin, ormanlarımızın kurulması ve geliştirilmesi için çok önemli olduğunu, Eğitimlerden azami ölçüde faydalanılarak arazide işlerimizi yaparken bilgilerimizi harmanlayarak kullanmamız gerektiğini, ormancılıkta hiçbir zaman şablon bir uygulamanın olmadığını, mevcut objeye göre uygulama yapılabileceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Bölge Müdürü Refik Ulusoy eğitimlerin hazırlanması ve sunumunda emeği geçen İstanbul, Konya ve Denizli Bölge Müdürlüklerinden gelerek eğitimin sunumuna katkı yapan ve eğitime katılan tüm personele teşekkür ederek çalışmalarının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diledi.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüklerinde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli Orman Mühendislerine yönelik Ağaçlandırma, Toprak muhafaza, Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje eğitimleri tamamlandı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünebağlı İşletme Müdürlüklerinde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli Orman Mühendislerine yönelik Ağaçlandırma, Toprak muhafaza, Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje eğitimleri tamamlandı.

Bölge Müdürü Refik Ulusoy’unda katıldığı eğitim programına, Bölge Müdür yardımcısı Özlem Cevahirci, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Talip Kavlak, Konya Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürü Osman Oduncu, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Baş Mühendisi Deniz Aydemir,  Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Şahan, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüz, Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar, Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinden ve Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünden 2020 yılında göreve başlayan İşletme Şefleri, ATM Şefleri, Fidanlık Şefi ve Mühendisler katıldı.

Eğitimin teorik ve sunum kısmı Bölge Müdürlüğünde sosyal tesislerinde gerçekleştirilerek, Programda; Ağaçlandırma, Toprak Muhafaza Fidanlık faaliyetleri ve Etüt Proje konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Programın arazi kısmında Isparta Şehir Dereleri Erezyon Kontrolü kapsamında yapılan bakım çalışmaları yerinde görülerek, önceki yıllarda yapılan tesis çalışmasının işlevleri değerlendirildi. Bucak İşletme Müdürlüğü Sığla İşletme Şefliğindeki kök sökümü biten Endüstriyel plantasyon sahasında, Toprak profili üzerinde bilgilerin okunması ile projenin yapılması ile ilgili bilgiler verildi. Buror teras aplikasyonu ve terasın yapılması ile mini ekskavatörün aranan teknik özellikleri, Paletli traktör ile alt Toprak işlemesi ve ağır diskaro ile üst toprak işleme teknikleri, fidan dikim teknikleri ve fidan dikim malzemeleri anlatıldı.

Daha sonra Eğirdir Fidanlık Müdürlüğüne gidilerek üretilen fidanlar yerinde görülerek, fidan üretim teknikleri anlatıldı. Fidanların büyük emek ve masraflarla üretiliğine vurgu yapılarak fidan tahsis taleplerinde, dikilecek sahalarının iyice kontrol edilerek doğru sayıda ve türde taleplerin yapılmasının önemi anlatıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy programa iştirak ederek yapmış olduğu konuşmada “Ağaçlandırma, Toprak Muhafaza, Fidanlık  ve Etüt Proje faaliyetlerimizin, ormanlarımızın kurulması ve geliştirilmesi için çok önemli olduğunu, Eğitimlerden azami ölçüde faydalanılarak arazide işlerimizi yaparken bilgilerimizi harmanlayarak kullanmamız gerektiğini, ormancılıkta hiçbir zaman şablon bir uygulamanın olmadığını, mevcut objeye göre uygulama yapılabileceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Bölge Müdürü Refik Ulusoy eğitimlerin hazırlanması ve sunumunda emeği geçen İstanbul, Konya ve Denizli Bölge Müdürlüklerinden gelerek eğitimin sunumuna katkı yapan ve eğitime katılan tüm personele teşekkür ederek çalışmalarının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.