Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz

ISPARTA 27.03.2022 - 15:32, Güncelleme: 27.03.2022 - 15:32
 

Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz

Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili yürütülen süreci anlattı.
Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili yürütülen süreci anlattı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi ve yeni kabul edilen Elektrik Dağıtım Sistemi Yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. Isparta'da hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz şunları söyledi: "Biz soruşturmamızı açtık, hizmet zaafına yönelik tespitlerimiz oldukça ilgili şirkete yönelik yeni soruşturmalar gündeme gelebilir. Soruşturma sonucuna göre de mağdur edilen vatandaşlarımıza tazminat ödemesi ve ilgili şirkete tarifeden kesinti uygulaması yapılacak. Hizmet zaafı olan, kaliteden taviz veren, olağanüstü koşullara yeterince hazırlık yapmayan şirketler bedelini ağır öder. Yeni Isparta vakalarının yaşanmaması için hazırlanan 'elektrik dağıtım sistemi yönetmeliği' kabul edildi. Dağıtım şirketi, bakım ve dağıtım varlıklarını, kullanılan malzemeleri fotoğraf ve videolarla kayıt altına alacak böylece arızalar, kesinti sayı, süre ve miktarında önemli iyileştirmeler yaşanacak." İHA'LARLA MÜDAHALE "Dağıtım şirketi, acil durumlarda gerekli koordinasyonu sağlamak için kriz koordinasyon aracı temin edecek. Ayrıca acil müdahale gerektiren durumlarda dağıtım şebekesinin arıza onarımı, bakımı, kontrolü ve izlenmesi için insansız hava aracı kullanılacak. Acil durumlarda kullanılmak üzere tüm il ve ilçeler için mobil jeneratörler de hazır bulundurulacak."  
Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili yürütülen süreci anlattı.

Isparta vakasının tekrarlanmasına izin vermeyiz. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili yürütülen süreci anlattı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi ve yeni kabul edilen Elektrik Dağıtım Sistemi Yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. Isparta'da hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz şunları söyledi: "Biz soruşturmamızı açtık, hizmet zaafına yönelik tespitlerimiz oldukça ilgili şirkete yönelik yeni soruşturmalar gündeme gelebilir. Soruşturma sonucuna göre de mağdur edilen vatandaşlarımıza tazminat ödemesi ve ilgili şirkete tarifeden kesinti uygulaması yapılacak. Hizmet zaafı olan, kaliteden taviz veren, olağanüstü koşullara yeterince hazırlık yapmayan şirketler bedelini ağır öder. Yeni Isparta vakalarının yaşanmaması için hazırlanan 'elektrik dağıtım sistemi yönetmeliği' kabul edildi. Dağıtım şirketi, bakım ve dağıtım varlıklarını, kullanılan malzemeleri fotoğraf ve videolarla kayıt altına alacak böylece arızalar, kesinti sayı, süre ve miktarında önemli iyileştirmeler yaşanacak."

İHA'LARLA MÜDAHALE

"Dağıtım şirketi, acil durumlarda gerekli koordinasyonu sağlamak için kriz koordinasyon aracı temin edecek. Ayrıca acil müdahale gerektiren durumlarda dağıtım şebekesinin arıza onarımı, bakımı, kontrolü ve izlenmesi için insansız hava aracı kullanılacak. Acil durumlarda kullanılmak üzere tüm il ve ilçeler için mobil jeneratörler de hazır bulundurulacak."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.