Isparta’da Elma Hasadı başladı

ISPARTA 22.09.2022 - 15:26, Güncelleme: 22.09.2022 - 15:26
 

Isparta’da Elma Hasadı başladı

Isparta’da Elma Hasadı başladı
Türkiye’nin ‘Elma Deposu’ olarak bilinen ve ülkenin elma ihtiyacının yüzde 25'inin karşılandığı Isparta'da, yaklaşık 45 gün sürecek 2022 yılı hasat sezonu başladı. Bu yıl havaların üretim için iyi gitmesi yüksek rekolte beklentisini artırdı. ELMA HASADI 45 GÜN SÜRECEK Türkiye'nin en önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da üreticilerin beklediği gün geldi. Sezon boyunca özenle bakılan ağaçlardaki meyveler yetişerek, yeterli olgunluğa ulaştı. Aromasıyla tüketiciler tarafından tercih edilen Isparta Elması, özellikle Eğirdir Gölü'ne kıyısı olan Gelendost, Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde üretilirken, Isparta Ovası'nda da binlerce dekar elma bahçesinde hasat sezonu başladı. BAŞKAN SELÇUK; “BU YIL ÜRETİCİMİZ UMUTLU" Bu yıl geçen senelere oranla havaların özellikle yağış bakımında iyi gittiğini ve bundan dolayı rekoltede bir miktar artış beklediklerini ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu nedenle elma üreticisinin umutlu olduğunu bildirdi. Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Isparta olarak Türkiye’de üretilen toplam elma üretiminin % 25’ini biz gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin meyve bahçesi konumundayız. “KAZASIZ, BELASIZ BİR SEZON TEMENNİ EDİYORUM” Isparta'mızda bugün itibariyle elma hasadına başlamış bulunuyoruz. Kazasız, belasız, bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle sezonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler, pandemi döneminde olduğu gibi bu yıl da bu gün de tarım sektörü olarak gördüğünüz gibi üretmeye devam ediyoruz. Amacımız sofralarımızın boş kalmaması. “ISPARTA BİR TARIM ŞEHRİDİR” Önümüz kış artık evlerimizde daha fazla vakit geçireceğiz ve bu bereketli topraklarda ürettiğimiz meyvelerimizi evlerimizde tüketeceğiz. Bilindiği gibi önceki yıl ve geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde çoğu sektör olumsuz etkilendi. Ne var ki bizler tarım sektörü olarak her şartta çalışmak, üretmek zorundayız. İnsan otomobili olmadan da toplu taşıma kullanarak yaşamını sürdürebilir ama aç kalamaz. Bu bilinçle çalışıyor ve sofralarımızı donatmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi, ülkemiz ekonomisi için tarım sektörü önemli mihenk taşıdır. Buradan tüm çiftçi kardeşlerime sesleniyorum bir santimetrekare toprağınızı dahi boş bırakmayın. Kendiniz köyünüzde yaşamıyor başka kentlerde yaşıyor olabilirsiniz. Köyünüzdeki arazinizi bir yakınınıza söyleyin eksin, diksin, üretsin. Kira da almayın. Bizim ülkemiz kalkınırsa tarım ile kalkınır” dedi. “ISPARTA ELMASI EN KALİTELİ ÜRÜN” Eylül ayının üçüncü haftasının gelmesi ile birlikte bahçelerde titizlikle toplanan elmaların tasnif işleminden sonra soğuk hava depolarında muhafaza altına alındığını, ağaç altına dökülen elmaların ise çuvallanarak meyve suyu fabrikalarına gönderildiğini vurgulayan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, manav ve marketlerden alınan Isparta Elmalarının en kaliteli ürün olduğunu sözlerine ekledi.
Isparta’da Elma Hasadı başladı

Türkiye’nin ‘Elma Deposu’ olarak bilinen ve ülkenin elma ihtiyacının yüzde 25'inin karşılandığı Isparta'da, yaklaşık 45 gün sürecek 2022 yılı hasat sezonu başladı. Bu yıl havaların üretim için iyi gitmesi yüksek rekolte beklentisini artırdı.

ELMA HASADI

45 GÜN SÜRECEK

Türkiye'nin en önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da üreticilerin beklediği gün geldi. Sezon boyunca özenle bakılan ağaçlardaki meyveler yetişerek, yeterli olgunluğa ulaştı. Aromasıyla tüketiciler tarafından tercih edilen Isparta Elması, özellikle Eğirdir Gölü'ne kıyısı olan Gelendost, Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde üretilirken, Isparta Ovası'nda da binlerce dekar elma bahçesinde hasat sezonu başladı.

BAŞKAN SELÇUK; “BU YIL

ÜRETİCİMİZ UMUTLU"

Bu yıl geçen senelere oranla havaların özellikle yağış bakımında iyi gittiğini ve bundan dolayı rekoltede bir miktar artış beklediklerini ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu nedenle elma üreticisinin umutlu olduğunu bildirdi. Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Isparta olarak Türkiye’de üretilen toplam elma üretiminin % 25’ini biz gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin meyve bahçesi konumundayız.

“KAZASIZ, BELASIZ

BİR SEZON TEMENNİ

EDİYORUM”

Isparta'mızda bugün itibariyle elma hasadına başlamış bulunuyoruz. Kazasız, belasız, bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle sezonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler, pandemi döneminde olduğu gibi bu yıl da bu gün de tarım sektörü olarak gördüğünüz gibi üretmeye devam ediyoruz. Amacımız sofralarımızın boş kalmaması.

“ISPARTA BİR

TARIM ŞEHRİDİR”

Önümüz kış artık evlerimizde daha fazla vakit geçireceğiz ve bu bereketli topraklarda ürettiğimiz meyvelerimizi evlerimizde tüketeceğiz. Bilindiği gibi önceki yıl ve geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde çoğu sektör olumsuz etkilendi. Ne var ki bizler tarım sektörü olarak her şartta çalışmak, üretmek zorundayız. İnsan otomobili olmadan da toplu taşıma kullanarak yaşamını sürdürebilir ama aç kalamaz. Bu bilinçle çalışıyor ve sofralarımızı donatmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi, ülkemiz ekonomisi için tarım sektörü önemli mihenk taşıdır. Buradan tüm çiftçi kardeşlerime sesleniyorum bir santimetrekare toprağınızı dahi boş bırakmayın. Kendiniz köyünüzde yaşamıyor başka kentlerde yaşıyor olabilirsiniz. Köyünüzdeki arazinizi bir yakınınıza söyleyin eksin, diksin, üretsin. Kira da almayın. Bizim ülkemiz kalkınırsa tarım ile kalkınır” dedi.

“ISPARTA ELMASI

EN KALİTELİ ÜRÜN”

Eylül ayının üçüncü haftasının gelmesi ile birlikte bahçelerde titizlikle toplanan elmaların tasnif işleminden sonra soğuk hava depolarında muhafaza altına alındığını, ağaç altına dökülen elmaların ise çuvallanarak meyve suyu fabrikalarına gönderildiğini vurgulayan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, manav ve marketlerden alınan Isparta Elmalarının en kaliteli ürün olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gülsen
(23.09.2022 11:53 - #506)
Habere ek olarak senirkent ovası nı özellikle Büyükkabaca ovasındaki elma hasadın dan bahsederseniz sevinirim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.