Isparta'da Haşhaş hasadı başladı

ISPARTA 23.07.2022 - 12:04, Güncelleme: 23.07.2022 - 12:04
 

Isparta'da Haşhaş hasadı başladı

Isparta'da Haşhaş hasadı başladı
Isparta’da önemli tarım ürünleri arasında yer alan haşhaşın hasadına başlandı. Kasım ayında ekimi yapılan haşhaşın, temmuz ayının ilk haftasında hasadı yapılmaktadır. İçindeki tohum ve dış kabuğu (kapsül) ayrı ayrı ekonomik değeri olan bitkinin içindeki tohum gıda sanayisinde kullanılırken, dış kapsülü ise ilaç yapımında kullanılmaktadır.Türkiye haşhaş üretiminde Isparta’da 6. sırada yer almaktadır. En yoğun haşhaş tarımı yapılan ilçelerimiz Senirkent, Şarkikaraağaç ve Gönen'dir. 2021 TÜİK verilerine göre ilimizde 20.978 dekar alanda haşhaş üretimi yapılmış olup, 961 ton ürün elde edilmiştir.  
Isparta'da Haşhaş hasadı başladı

Isparta’da önemli tarım ürünleri arasında yer alan haşhaşın hasadına başlandı.

Kasım ayında ekimi yapılan haşhaşın, temmuz ayının ilk haftasında hasadı yapılmaktadır. İçindeki tohum ve dış kabuğu (kapsül) ayrı ayrı ekonomik değeri olan bitkinin içindeki tohum gıda sanayisinde kullanılırken, dış kapsülü ise ilaç yapımında kullanılmaktadır.Türkiye haşhaş üretiminde Isparta’da 6. sırada yer almaktadır. En yoğun haşhaş tarımı yapılan ilçelerimiz Senirkent, Şarkikaraağaç ve Gönen'dir. 2021 TÜİK verilerine göre ilimizde 20.978 dekar alanda haşhaş üretimi yapılmış olup, 961 ton ürün elde edilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.