Isparta'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

ISPARTA 18.04.2023 - 14:06, Güncelleme: 18.04.2023 - 14:06
 

Isparta'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kadir Gecesi akşamında vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Teravih namazı sonrasında Isparta Belediyesi tarafından Mimar Sinan Camiinde vatandaşlara gül şerbeti ikram edilirken, Pazar Hal Camiinde de çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken Isparta Belediyesi’nin Meydan AVM yanında kurduğu çadırda binlerce vatandaş birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını açmaya devam ediyor. Kadir Gecesi akşamında da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iftar çadırında vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Ezanın okunmasıyla hep birlikte iftarlar açıldı. İftar sırasında semazen gösterisi sunuldu. Vatandaşlar iftar çadırından çok memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Allah razı olsun, Allah kabul etsin. Kadir Gecemiz mübarek olsun” dediler. İftar programının ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meydan AVM Pazar Hal Camiinde teravih namazını kıldı. Namazın ardından Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara Mimar Sinan Camiinde gül şerbeti ikram edilirken, Pazar Hal Camiinde de Yayla Mahallesi Muhtarlığınca çeşitli ikramlarda bulunuldu. Başkan Başdeğirmen, AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Yakup Kütük ile birlikte tesbih namazı sonrasında vatandaşlara ve çocuklara şakşak helvası ikram ederek, onlarla sohbet etti. Yayla Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Başaran, daha önce mahallelerinde cami olmadığını, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in gayretleriyle önce caminin sonra da Meydan AVM’nin açıldığını söyledi. Başaran, “Çok şükür mahallemiz, çarşımız güzelleşti. Başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, vatandaşlar da “Allah razı olsun. Siz olmasaydınız buralar yapılmazdı. Sayenizde hizmet gördük, camimiz güzel oldu” ifadelerinde bulundular.  Kadir Gecesi programı kapsamında teravih namazı, mevlit programı, tesbih namazı, Sakal-ı Şerif ziyareti ve teheccüd namazı kılındı. Daha sonra Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara sahur ikramında bulunuldu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla sahur sofrasında bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, vatandaşların Kadir Gecesini kutladı. Kadir Gecesi programı sabah namazının ardından sona erdi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kadir Gecesi akşamında vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Teravih namazı sonrasında Isparta Belediyesi tarafından Mimar Sinan Camiinde vatandaşlara gül şerbeti ikram edilirken, Pazar Hal Camiinde de çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken Isparta Belediyesi’nin Meydan AVM yanında kurduğu çadırda binlerce vatandaş birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını açmaya devam ediyor. Kadir Gecesi akşamında da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iftar çadırında vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Ezanın okunmasıyla hep birlikte iftarlar açıldı. İftar sırasında semazen gösterisi sunuldu.

Vatandaşlar iftar çadırından çok memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Allah razı olsun, Allah kabul etsin. Kadir Gecemiz mübarek olsun” dediler.

İftar programının ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meydan AVM Pazar Hal Camiinde teravih namazını kıldı. Namazın ardından Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara Mimar Sinan Camiinde gül şerbeti ikram edilirken, Pazar Hal Camiinde de Yayla Mahallesi Muhtarlığınca çeşitli ikramlarda bulunuldu. Başkan Başdeğirmen, AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Yakup Kütük ile birlikte tesbih namazı sonrasında vatandaşlara ve çocuklara şakşak helvası ikram ederek, onlarla sohbet etti.

Yayla Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Başaran, daha önce mahallelerinde cami olmadığını, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in gayretleriyle önce caminin sonra da Meydan AVM’nin açıldığını söyledi. Başaran, “Çok şükür mahallemiz, çarşımız güzelleşti. Başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, vatandaşlar da “Allah razı olsun. Siz olmasaydınız buralar yapılmazdı. Sayenizde hizmet gördük, camimiz güzel oldu” ifadelerinde bulundular. 

Kadir Gecesi programı kapsamında teravih namazı, mevlit programı, tesbih namazı, Sakal-ı Şerif ziyareti ve teheccüd namazı kılındı.

Daha sonra Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara sahur ikramında bulunuldu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla sahur sofrasında bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, vatandaşların Kadir Gecesini kutladı.

Kadir Gecesi programı sabah namazının ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.