Isparta’da kalbi duran 71 yaşındaki hasta hayata döndürüldü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2020 - 18:28, Güncelleme: 10.03.2020 - 18:28
 

Isparta’da kalbi duran 71 yaşındaki hasta hayata döndürüldü

Isparta’da yaklaşık 15 gün önce evinde kalp krizi geçirdikten sonra kalbi duran 71 yaşındaki Hasan Parlak, 112 Acil Servis ekiplerinin kalp masajının ardından hayata döndürüldü.
Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Çelik, hastanın kalbinin durmasının ardından yeniden canlandırma işlemi uygulandığını belirterek, hastaneye getirildikten sonra acil olarak anjiyo işlemi uygulandığını söyledi. Tıkalı damarların by-pass işleminin ardından açıldığını kaydeden Çelik, “Hastamızı yaklaşık 2-3 gün yoğun bakımda takiplerini yaptıktan sonra servisimize aldık. Şu anda genel durumu iyi. Hastamız yüksek riskli hasta grubundaydı. Ağır bir kalp krizi geçirmişti. Ameliyata alırken göğüs kafesinde canlandırma işlemi yapılırken göğüs kafesinde kırıklar vardı. Ama şu anda hastamızı eski sağlığına kavuşturduk” diye konuştu. 71 yaşındaki Hasan Parlak da aracıyla halk pazarından geldikten sonra elindeki poşetleri eve bıraktığını ancak daha sonrasını hatırlamadığını söyledi. Daha önce kalp krizi geçirmediğini ifade eden Parlak, “İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Doktorlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Isparta’da yaklaşık 15 gün önce evinde kalp krizi geçirdikten sonra kalbi duran 71 yaşındaki Hasan Parlak, 112 Acil Servis ekiplerinin kalp masajının ardından hayata döndürüldü.

Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Çelik, hastanın kalbinin durmasının ardından yeniden canlandırma işlemi uygulandığını belirterek, hastaneye getirildikten sonra acil olarak anjiyo işlemi uygulandığını söyledi. Tıkalı damarların by-pass işleminin ardından açıldığını kaydeden Çelik, “Hastamızı yaklaşık 2-3 gün yoğun bakımda takiplerini yaptıktan sonra servisimize aldık. Şu anda genel durumu iyi. Hastamız yüksek riskli hasta grubundaydı. Ağır bir kalp krizi geçirmişti. Ameliyata alırken göğüs kafesinde canlandırma işlemi yapılırken göğüs kafesinde kırıklar vardı. Ama şu anda hastamızı eski sağlığına kavuşturduk” diye konuştu.

71 yaşındaki Hasan Parlak da aracıyla halk pazarından geldikten sonra elindeki poşetleri eve bıraktığını ancak daha sonrasını hatırlamadığını söyledi. Daha önce kalp krizi geçirmediğini ifade eden Parlak, “İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Doktorlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.