Isparta’da Keşfedilmesi Gereken Güzellik: Lavanta Vadisi

ISPARTA 06.07.2022 - 11:32, Güncelleme: 06.07.2022 - 18:41
 

Isparta’da Keşfedilmesi Gereken Güzellik: Lavanta Vadisi

Isparta’da Keşfedilmesi Gereken Güzellik: Lavanta Vadisi
Mor renkleriyle pozitif bir enerji veren lavantalar, tarlalarda sonsuzluğa doğru uzanırken görsel bir şölen yaşatıyor. Lavanta kokuları eşliğinde yürüyüş yapmak, güneşin sarı ışıklarıyla dans etmek ve Türkiye'deki lavanta yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi almak için ise adres tabii ki Isparta. Lavanta Vadisi ya da Lavanta Kokulu Köy olarak bilinen Kuyucak Köyü, her sene yaz aylarında Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bu mevsimde Kuyucak tarafındaki tüm vadiler, tarlalar, tepeler hep mora boyanmış oluyor. Fotoğraf çekmek için yarışan çiftleri ve gezginleri lavanta tarlalarında görmeniz mümkün. Her yaştan insanı kendine hayran bırakan lavanta vadisinde hayat coşkulu bir şekilde akıyor. Lavanta Tarlalarının Tarihi Lavantalar en çok yağ yapımında kullanılıyor. Kozmetik, parfüm, sabun ve aromaterapide kullanılan lavanta yağı neredeyse her derde deva. Bunun dışında lavanta çayı da sakinleştirici etkisiyle baş ağrısına ve strese iyi geliyor. Lavanta balı da bu civarda tüketilen bir yiyecek ve antibakteriyel özelliğe sahip. Ayrıca lavanta dondurması da en lezzetli dondurmalardan, aklınızda olsun.   Kuyucak Köyü'ne Ne Zaman Gidilir? Kuyucak Köyü, Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yer alıyor ve Isparta'ya yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor. Özel aracınızla tabelaları takip ederek Keçiborlu'ya, oradan da Kuyucak'a geçebilirsiniz. Eğer toplu taşımayla gelecekseniz Isparta otogardan Kuyucak'a hareket eden otobüslerle buraya ulaşabilirsiniz. Kuyucak Köyü dışında Kuşçular, Ardıçlı ve Aydoğmuş köylerinde de lavanta tarlaları bulunuyor. Kuyucak çok kalabalıksa, bu köylere de uğrayabilirsiniz. Kuyucak Köyü'ndeki pek çok kişi evlerini pansiyon olarak işletiyor. Gitmeden önce köydeki pansiyonları araştırıp rezervasyon yaptırmanızı öneririz çünkü daha önce de söylediğimiz gibi lavanta döneminde Kuyucak çok kalabalık oluyor.  Kaynak : https://www.neredekal.com/
Isparta’da Keşfedilmesi Gereken Güzellik: Lavanta Vadisi

Mor renkleriyle pozitif bir enerji veren lavantalar, tarlalarda sonsuzluğa doğru uzanırken görsel bir şölen yaşatıyor. Lavanta kokuları eşliğinde yürüyüş yapmak, güneşin sarı ışıklarıyla dans etmek ve Türkiye'deki lavanta yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi almak için ise adres tabii ki Isparta.

Lavanta Vadisi ya da Lavanta Kokulu Köy olarak bilinen Kuyucak Köyü, her sene yaz aylarında Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bu mevsimde Kuyucak tarafındaki tüm vadiler, tarlalar, tepeler hep mora boyanmış oluyor. Fotoğraf çekmek için yarışan çiftleri ve gezginleri lavanta tarlalarında görmeniz mümkün. Her yaştan insanı kendine hayran bırakan lavanta vadisinde hayat coşkulu bir şekilde akıyor.

Lavanta Tarlalarının Tarihi

lavanta nerede kullanılırLavantalar en çok yağ yapımında kullanılıyor. Kozmetik, parfüm, sabun ve aromaterapide kullanılan lavanta yağı neredeyse her derde deva. Bunun dışında lavanta çayı da sakinleştirici etkisiyle baş ağrısına ve strese iyi geliyor. Lavanta balı da bu civarda tüketilen bir yiyecek ve antibakteriyel özelliğe sahip. Ayrıca lavanta dondurması da en lezzetli dondurmalardan, aklınızda olsun.

 

Kuyucak Köyü'ne Ne Zaman Gidilir?

gün batımı lavantaKuyucak Köyü, Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yer alıyor ve Isparta'ya yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor. Özel aracınızla tabelaları takip ederek Keçiborlu'ya, oradan da Kuyucak'a geçebilirsiniz. Eğer toplu taşımayla gelecekseniz Isparta otogardan Kuyucak'a hareket eden otobüslerle buraya ulaşabilirsiniz. Kuyucak Köyü dışında Kuşçular, Ardıçlı ve Aydoğmuş köylerinde de lavanta tarlaları bulunuyor. Kuyucak çok kalabalıksa, bu köylere de uğrayabilirsiniz.

Kuyucak Köyü'ndeki pek çok kişi evlerini pansiyon olarak işletiyor. Gitmeden önce köydeki pansiyonları araştırıp rezervasyon yaptırmanızı öneririz çünkü daha önce de söylediğimiz gibi lavanta döneminde Kuyucak çok kalabalık oluyor. 

Kaynak : https://www.neredekal.com/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.