Isparta‘da Kurtlar çobana ve hayvanlarına saldırdı

ISPARTA 25.04.2024 - 14:04, Güncelleme: 25.04.2024 - 14:04
 

Isparta‘da Kurtlar çobana ve hayvanlarına saldırdı

Sütçüler İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde vahşi kurtların saldırısı sonucunda Çoban Hasan Demirbaş yaralanırken, 15 küçükbaş hayvan ise telef oldu.
2 aydır kurt saldırıları sonucunda toplam 15 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyen Demirbaş, 22 Nisan Pazar günü gerçekleşen son saldırıda kendisinin de yaralandığını ve 1 keçinin de telef olduğunu söyledi. Saldırı sonrasında olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demirbaş, ilk müdahalesinin ardından tedavi edilmek üzere Sütçüler Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kuduz aşısı yapılan Demirbaş, taburcu edildi. 3 kurdun keçisini sürüklerken, 1 kurdunda kendisine arkadan saldırdığını söyleyen Demirbaş, o anları anlattı. Demirbaş açıklamasında; “Keçinin birini tuttu ben de koştum. Koşarken 3 canavar(kurt) keçiyi sürükleyerek götürüyordu. Arkamda bir ağaç çatırdadı. Bir baktım, yönümü dönüverdim büyük bir canavar omuzumun üstüne ön ayaklarını attı. Ben ceketimi kafama bürüdüm. Üstümde ağırlığıyla yere iniverdim. Arkadan benim sürü köpeği de geldi. Köpek onun üstüne yattı. Üslenince saldı, bir baktım ellerimde yaralar var hafif hafif. Keçiyi zaten yemiş. 15 tane keçimi yemiş. 2 ay içinde. 3 canavar keçiyi götürüyor. Arkadan gelen bana saldırdı. Bir elimle kalbimi korudum, diğer elimle devamlı çırpındım. Çırpınırken elim onun dişine dokunmuş herhalde. Sonra ambulans geldi, kuduz aşısı vurdular. Serum da takıldı. Sütçülerde tedavi gördüm. 20’den fazla kurt gördüm. Dört, beş, üç ve tek ama davara saldıranlar da aynı kurtlardır herhalde” şeklinde konuştu.  Isparta İli Damızlık Koyun Hüseyin Sarıdaş tarafından yapılan açıklamada bölgede çok sayıda kurt olduğu, sürüler halinde gezdikleri vurgulandı. Sarıdaş, kurt sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek yetkililere seslendi. ÇOBAN HASAN DEMİRBAŞ O ANLARI ANLATTI  
Sütçüler İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde vahşi kurtların saldırısı sonucunda Çoban Hasan Demirbaş yaralanırken, 15 küçükbaş hayvan ise telef oldu.

2 aydır kurt saldırıları sonucunda toplam 15 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyen Demirbaş, 22 Nisan Pazar günü gerçekleşen son saldırıda kendisinin de yaralandığını ve 1 keçinin de telef olduğunu söyledi. Saldırı sonrasında olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demirbaş, ilk müdahalesinin ardından tedavi edilmek üzere Sütçüler Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kuduz aşısı yapılan Demirbaş, taburcu edildi.

3 kurdun keçisini sürüklerken, 1 kurdunda kendisine arkadan saldırdığını söyleyen Demirbaş, o anları anlattı. Demirbaş açıklamasında; “Keçinin birini tuttu ben de koştum. Koşarken 3 canavar(kurt) keçiyi sürükleyerek götürüyordu. Arkamda bir ağaç çatırdadı. Bir baktım, yönümü dönüverdim büyük bir canavar omuzumun üstüne ön ayaklarını attı. Ben ceketimi kafama bürüdüm. Üstümde ağırlığıyla yere iniverdim. Arkadan benim sürü köpeği de geldi. Köpek onun üstüne yattı. Üslenince saldı, bir baktım ellerimde yaralar var hafif hafif. Keçiyi zaten yemiş. 15 tane keçimi yemiş. 2 ay içinde. 3 canavar keçiyi götürüyor. Arkadan gelen bana saldırdı. Bir elimle kalbimi korudum, diğer elimle devamlı çırpındım. Çırpınırken elim onun dişine dokunmuş herhalde. Sonra ambulans geldi, kuduz aşısı vurdular. Serum da takıldı. Sütçülerde tedavi gördüm. 20’den fazla kurt gördüm. Dört, beş, üç ve tek ama davara saldıranlar da aynı kurtlardır herhalde” şeklinde konuştu.

 Isparta İli Damızlık Koyun Hüseyin Sarıdaş tarafından yapılan açıklamada bölgede çok sayıda kurt olduğu, sürüler halinde gezdikleri vurgulandı. Sarıdaş, kurt sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek yetkililere seslendi.

ÇOBAN HASAN DEMİRBAŞ O ANLARI ANLATTI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.