Isparta'da vekil sayıları değişebilir ! Aylin Cesur mu ? Osman Zabun mu ?

ISPARTA 16.05.2023 - 15:08, Güncelleme: 16.05.2023 - 15:08
 

Isparta'da vekil sayıları değişebilir ! Aylin Cesur mu ? Osman Zabun mu ?

Isparta'da vekil sayıları değişebilir ! Aylin Cesur mu ? Osman Zabun mu ?
Yurtdışı oyların dağılımı Isparta'da milletvekili dağılımını da etkileyecek. YSK'da vekil savaşları devam ediyor. İtirazlar sonrası yurtdışı oyları yeniden sayılacak ve dağılım yeniden yapılacak. Peki Isparta'da vekil dağılımı nasıl değişecek? 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sona erdi. Resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre Isparta'da AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM'ye birer milletvekili gönderdi.  Ancak, özellikle yurtdışı oylarda itirazların ardı arkası kesilmiyor. Yapılan son itirazın ardından yeniden sayılan oyların dağılımına göre AK Parti 2 vekil çıkarırken, İYİ Parti vekil çıkaramayacaktı.  Bu kez de itiraz İYİ Parti'den geldi ve oylar yeniden sayılıyor. Edinilen bilgilere göre son sayıma göre AK Parti Milletvekili adayı Osman Zabun, 150 oy farkla TBMM'ye gidiyor.  İtiraz sonrası yapılan sayımın ardından durumun bugün netleşmesi bekleniyor.   
Isparta'da vekil sayıları değişebilir ! Aylin Cesur mu ? Osman Zabun mu ?

Yurtdışı oyların dağılımı Isparta'da milletvekili dağılımını da etkileyecek. YSK'da vekil savaşları devam ediyor. İtirazlar sonrası yurtdışı oyları yeniden sayılacak ve dağılım yeniden yapılacak. Peki Isparta'da vekil dağılımı nasıl değişecek?

28. Dönem Milletvekili Seçimleri sona erdi. Resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre Isparta'da AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM'ye birer milletvekili gönderdi. 

Ancak, özellikle yurtdışı oylarda itirazların ardı arkası kesilmiyor. Yapılan son itirazın ardından yeniden sayılan oyların dağılımına göre AK Parti 2 vekil çıkarırken, İYİ Parti vekil çıkaramayacaktı. 

Bu kez de itiraz İYİ Parti'den geldi ve oylar yeniden sayılıyor. Edinilen bilgilere göre son sayıma göre AK Parti Milletvekili adayı Osman Zabun, 150 oy farkla TBMM'ye gidiyor. 

İtiraz sonrası yapılan sayımın ardından durumun bugün netleşmesi bekleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.