Kahraman Gazimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

ISPARTA 20.09.2022 - 00:25, Güncelleme: 20.09.2022 - 00:27
 

Kahraman Gazimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

Kahraman Gazimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi
Cumhurbaşkanlığımız tarafından kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül’e tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Isparta Valiliği’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Aydın Baruş tarafından takdim edildi. Törene; başta kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül ve ailesi, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Aylin Cesur, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu ve gazilerimiz katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Baruş “Bugün anlamlı bir gün, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunduğumuz bir gün. İşte bu minnet ve şükran gününde gazilerimize olan teşekkürlerimizi dile getirdiğimiz günde bir gazi kardeşimize de devlet övünç madalyasını inşallah takdim edeceğiz. Devlet övünç madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hizmetinde üstün sorumluluk ve görev anlayışı ile görev yaparken feragat ve fedakârlıkları sebebiyle devlete hizmeti üstün görülen kişilere verilen bir madalya. Gazilerimiz zaten bu ülkeye, bu cumhuriyete, bu devlete ve millete hizmet ederken üstün görev anlayışı ile hareket ediyorlar ve bu görevlerini yaparken de hiçbir zaman canlarına, vücutlarına bir zarar gelip gelmeyeceğini de düşünmüyorlar. İşte Sinan Şengül kardeşimiz de 2015 yılında polis memuru olarak görev yaparken görevli olduğu araçta saldırganlar tarafından açılan ateş sonucu yaralandı, bu üstün feragat ve fedakarlığı sebebiyle devlet ve millet uğrunda sergilediği bu fedakarlık nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve tevcihi ile kendisine Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli madalyalarının biri olan Devlet Övünç Madalyası verilmesi uygun görüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına ilin Valisi olarak ben kendilerine birazdan Devlet Övünç Madalyasını ve Beratını takdim edeceğim. Devletimize ve cumhuriyetimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sinan Şengül kardeşimize çok teşekkür ediyoruz, minnetlerimizi sunuyoruz, bu ülke onlara minnettardır” dedi. Konuşmasının ardından Vali Baruş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül’e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti. Gazi Şengül yaptığı konuşmada törene katılanlara teşekkür ederek tedavisi boyunca kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine şükranlarını sundu. Gazimizin eşi Gülizar Şengül ise eşiyle gurur duyduğunu ifade etti. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. 1986 Isparta doğumlu olan Polis Memuru Sinan Şengül, 2015 yılında şark görevini yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde trafik ekip otosu içerisinde uğradığı hain saldırıda yaralanarak gazi oldu. Evli olan Gazi Şengül, bir çocuk babasıdır.
Kahraman Gazimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

Cumhurbaşkanlığımız tarafından kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül’e tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Isparta Valiliği’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Aydın Baruş tarafından takdim edildi.

Törene; başta kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül ve ailesi, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Aylin Cesur, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu ve gazilerimiz katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Baruş “Bugün anlamlı bir gün, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunduğumuz bir gün. İşte bu minnet ve şükran gününde gazilerimize olan teşekkürlerimizi dile getirdiğimiz günde bir gazi kardeşimize de devlet övünç madalyasını inşallah takdim edeceğiz. Devlet övünç madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hizmetinde üstün sorumluluk ve görev anlayışı ile görev yaparken feragat ve fedakârlıkları sebebiyle devlete hizmeti üstün görülen kişilere verilen bir madalya. Gazilerimiz zaten bu ülkeye, bu cumhuriyete, bu devlete ve millete hizmet ederken üstün görev anlayışı ile hareket ediyorlar ve bu görevlerini yaparken de hiçbir zaman canlarına, vücutlarına bir zarar gelip gelmeyeceğini de düşünmüyorlar. İşte Sinan Şengül kardeşimiz de 2015 yılında polis memuru olarak görev yaparken görevli olduğu araçta saldırganlar tarafından açılan ateş sonucu yaralandı, bu üstün feragat ve fedakarlığı sebebiyle devlet ve millet uğrunda sergilediği bu fedakarlık nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve tevcihi ile kendisine Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli madalyalarının biri olan Devlet Övünç Madalyası verilmesi uygun görüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına ilin Valisi olarak ben kendilerine birazdan Devlet Övünç Madalyasını ve Beratını takdim edeceğim. Devletimize ve cumhuriyetimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sinan Şengül kardeşimize çok teşekkür ediyoruz, minnetlerimizi sunuyoruz, bu ülke onlara minnettardır” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Baruş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına kahraman gazimiz Polis Memuru Sinan Şengül’e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti.

Gazi Şengül yaptığı konuşmada törene katılanlara teşekkür ederek tedavisi boyunca kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine şükranlarını sundu.

Gazimizin eşi Gülizar Şengül ise eşiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

1986 Isparta doğumlu olan Polis Memuru Sinan Şengül, 2015 yılında şark görevini yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde trafik ekip otosu içerisinde uğradığı hain saldırıda yaralanarak gazi oldu. Evli olan Gazi Şengül, bir çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.