Kalpteki Ritim Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

SAĞLIK 02.06.2022 - 15:40, Güncelleme: 02.06.2022 - 15:40
 

Kalpteki Ritim Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

Kalpteki Ritim Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri Anlatıldı
SDÜ Bilim TV YouTube kanalından izleyicisiyle buluşan ve her hafta farklı konuların ele alındığı "Sağlık Olsun” programının bu haftaki konuğu, SDÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda yılın en başarılı kardiyoloğu ödülüne sahip Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu oldu. Radyo-Televizyon Uygulama Araştırma Merkezi (RATEM) Stüdyolarında gerçekleştirilen programda, kardiyoloji anabilim dalı bünyesinde yürütülen çalışmalar anlatıldı. Kalpteki ritim bozuklukları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kuyumcu, tedavi yöntemlerinin son on yılda ilerleme kaydettiğini dile getirdi. Kuyumcu, “SDÜ Hastanesinde ritim tedavisini başarıyla uyguluyoruz. Isparta, Burdur ve Afyon’da bunu yapan tek merkeziz. Uyguladığımız tedavi yöntemi ile kalbin elektrik haritasını çıkarıyoruz. Bu haritada gördüğümüz sıkıntı olan yerlerin tedavisini yapıyoruz. Dünyadaki büyük kliniklerden birisi olmayı hedefliyoruz.” dedi. Ritim bozukluklarının çeşitleri olduğunu belirten Doç. Dr. Kuyumcu, hastalığın en sık 50-60 yaş arasındaki insanlarda görüldüğünü söyledi.  
Kalpteki Ritim Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

SDÜ Bilim TV YouTube kanalından izleyicisiyle buluşan ve her hafta farklı konuların ele alındığı "Sağlık Olsun” programının bu haftaki konuğu, SDÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda yılın en başarılı kardiyoloğu ödülüne sahip Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu oldu. Radyo-Televizyon Uygulama Araştırma Merkezi (RATEM) Stüdyolarında gerçekleştirilen programda, kardiyoloji anabilim dalı bünyesinde yürütülen çalışmalar anlatıldı.

Kalpteki ritim bozuklukları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kuyumcu, tedavi yöntemlerinin son on yılda ilerleme kaydettiğini dile getirdi. Kuyumcu, “SDÜ Hastanesinde ritim tedavisini başarıyla uyguluyoruz. Isparta, Burdur ve Afyon’da bunu yapan tek merkeziz. Uyguladığımız tedavi yöntemi ile kalbin elektrik haritasını çıkarıyoruz. Bu haritada gördüğümüz sıkıntı olan yerlerin tedavisini yapıyoruz. Dünyadaki büyük kliniklerden birisi olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ritim bozukluklarının çeşitleri olduğunu belirten Doç. Dr. Kuyumcu, hastalığın en sık 50-60 yaş arasındaki insanlarda görüldüğünü söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.