Kan stokları azalıyor

ISPARTA 02.11.2021 - 14:37, Güncelleme: 02.11.2021 - 14:37
 

Kan stokları azalıyor

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, pandemi sürecinden kaynaklanan nedenlerden dolayı kan bağışlarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi.
Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel,  pandemi sürecinden kaynaklanan nedenlerden dolayı  kan bağışlarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi.   Isparta’da, kan bağışlarının tam anlamıyla yeterli olmadığını ifade eden Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu. Şu anki şartlarda ihtiyacı karşılayacak kan bağışının ucu ucuna yettiğini söyleyen Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, “Stoklarla ilgili genel merkezimizin yaptığı bazı açıklamalar var. Geçtiğimiz yılki gibi pandemi döneminden önceki zamanlar gibi yeterli stoğumuz yok. Daha çok ihtiyacı ucu ucuna karşılama noktasındayız. Şu anda gönüllü bağışçı kazanma konusunda sahadaki faaliyetlerimizdeki eksiklikten kaynaklanan bir yetersizlik bu durum. Eğer biz saha ekiplerimizi, alan ekiplerimizi yapabiliyor olsaydık bir çok kişiye ulaşacak, onlara kan bağışı ve gerekliliği konusunda eğitimlerimizi verecek ve kan bağışını yeterli seviyeye getirecektik” dedi. Birden fazla faktörün, bağış konusunda azalmaya neden olduğunu belirten Güzel, “Gerek pandeminin insanlar üzerindeki olumsuz etkisi, gerek saha çalışmalarının yapılamaması gerekse düzenli olarak kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerin ertelenmesi veya yapamamamız nedeniyle kan bağışı miktarımız yeterince değil. Bu nedenle hem merkezde hem de kaymakkapı meydanındaki alanda gün içerisinde kan bağışı etkinliğimiz devam ettiriyoruz. Gerek hasta yakınlarına gerekse düzenli kan bağışçılarımızı bir  hayat kurtarmak için kan bağışı noktalarımıza davet ediyorum” şeklinde konuştu.  
Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, pandemi sürecinden kaynaklanan nedenlerden dolayı kan bağışlarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi.

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel,  pandemi sürecinden kaynaklanan nedenlerden dolayı  kan bağışlarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi.  

Isparta’da, kan bağışlarının tam anlamıyla yeterli olmadığını ifade eden Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

Şu anki şartlarda ihtiyacı karşılayacak kan bağışının ucu ucuna yettiğini söyleyen Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, “Stoklarla ilgili genel merkezimizin yaptığı bazı açıklamalar var. Geçtiğimiz yılki gibi pandemi döneminden önceki zamanlar gibi yeterli stoğumuz yok. Daha çok ihtiyacı ucu ucuna karşılama noktasındayız. Şu anda gönüllü bağışçı kazanma konusunda sahadaki faaliyetlerimizdeki eksiklikten kaynaklanan bir yetersizlik bu durum. Eğer biz saha ekiplerimizi, alan ekiplerimizi yapabiliyor olsaydık bir çok kişiye ulaşacak, onlara kan bağışı ve gerekliliği konusunda eğitimlerimizi verecek ve kan bağışını yeterli seviyeye getirecektik” dedi.

Birden fazla faktörün, bağış konusunda azalmaya neden olduğunu belirten Güzel, “Gerek pandeminin insanlar üzerindeki olumsuz etkisi, gerek saha çalışmalarının yapılamaması gerekse düzenli olarak kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerin ertelenmesi veya yapamamamız nedeniyle kan bağışı miktarımız yeterince değil. Bu nedenle hem merkezde hem de kaymakkapı meydanındaki alanda gün içerisinde kan bağışı etkinliğimiz devam ettiriyoruz. Gerek hasta yakınlarına gerekse düzenli kan bağışçılarımızı bir  hayat kurtarmak için kan bağışı noktalarımıza davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.