Kayıp dağcılardan 1’i ölü olarak bulundu

ISPARTA 15.08.2022 - 21:08, Güncelleme: 15.08.2022 - 22:11
 

Kayıp dağcılardan 1’i ölü olarak bulundu

Kayıp dağcılardan 1’i ölü olarak bulundu
Isparta Valiliğinden kayıp olarak aranan 4 dağcı hakkında basın açıklaması yayınlandı. Valiliğin yaptığı basın açıklamasında kayıp olarak aranan dağcılardan M.K. isimli vatandaşın bölgede bulunan dereği geçmeye çalışırken öldüğü kayıp 3 dağcının ise Yeşildere Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edildi. Isparta Valiliğinden yapılan açıklama şöyle ‘’ Isparta İl Merkezinde ikamet etmekte olan 4 vatandaşımızın 14.08.2022 Pazar günü saat 09.00 sıralarında araçla geldikleri Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşü yapmak için çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınmadığı 15.08.2002 Pazartesi saat 09.00 sıralarında ihbar edilmiştir. Alınan bilgi üzerine derhal başlatılan arama faaliyetleri, İl AFAD ekipleri, Jandarma Arama ve Kurtarma Timi (JAK), İz Takip Köpek Timi, Arama ve Kurtarma Köpek Timi, istihbarat Timleri ve Sütçüler İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile DRONE'lar da kullanılarak genişletilmiştir. Yapılan aramalar kapsamında; saat 18.00 sıralarında, kayıp şahıslardan bir (1) vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, diğer (3) vatandaşımızın ise sağ ve sağlık durumları iyi vaziyette Bekirağalar Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın mahsur kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarılması için kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.’’  
Kayıp dağcılardan 1’i ölü olarak bulundu

Isparta Valiliğinden kayıp olarak aranan 4 dağcı hakkında basın açıklaması yayınlandı. Valiliğin yaptığı basın açıklamasında kayıp olarak aranan dağcılardan M.K. isimli vatandaşın bölgede bulunan dereği geçmeye çalışırken öldüğü kayıp 3 dağcının ise Yeşildere Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklama şöyle ‘’ Isparta İl Merkezinde ikamet etmekte olan 4 vatandaşımızın 14.08.2022 Pazar günü saat 09.00 sıralarında araçla geldikleri Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşü yapmak için çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınmadığı 15.08.2002 Pazartesi saat 09.00 sıralarında ihbar edilmiştir.
Alınan bilgi üzerine derhal başlatılan arama faaliyetleri, İl AFAD ekipleri, Jandarma Arama ve Kurtarma Timi (JAK), İz Takip Köpek Timi, Arama ve Kurtarma Köpek Timi, istihbarat Timleri ve Sütçüler İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile DRONE'lar da kullanılarak genişletilmiştir.
Yapılan aramalar kapsamında; saat 18.00 sıralarında, kayıp şahıslardan bir (1) vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, diğer (3) vatandaşımızın ise sağ ve sağlık durumları iyi vaziyette Bekirağalar Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edilmiştir.
Vatandaşlarımızın mahsur kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarılması için kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.