Koku sorununun sorumlularına ceza kesildi

ISPARTA 29.07.2023 - 16:25, Güncelleme: 29.07.2023 - 16:25
 

Koku sorununun sorumlularına ceza kesildi

Isparta Deri OSB'nin atık deri kokusu sorununa Isparta Belediyesi sessiz kalmadı.
Isparta Deri OSB’deki 10 işletmeye ceza kesildi Isparta'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son günlerde yaşanan yoğun atık deri kokusuyla çevre sakinlerini rahatsızlıklarını dile getirmişti. Özellikle Vatan, Ayazmana ve Halıkent mahallelerinde etkili olan bu ağır koku, yaz mevsiminin sıcak günlerinde pencerelerin ve balkon kapılarının açık olduğu saatlerde mahalle halkını rahatsız etti. Mahalle sakinleri, bu durumu yetkililere bildirdi.  Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibi ise konuyu yakından takip etti. Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri Deri OSB’deki 10 işletmeye, “İşyerine getirmiş olduğunuz işlenmemiş hayvan derilerini açığa bırakarak kokusunun çevreye yayıldığı ve mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu görülmüştür” diyerek 10 işletmeye ceza-i işlemde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü'de konuyu yakın takibe aldı.
Isparta Deri OSB'nin atık deri kokusu sorununa Isparta Belediyesi sessiz kalmadı.

Isparta Deri OSB’deki 10 işletmeye ceza kesildi

Isparta'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son günlerde yaşanan yoğun atık deri kokusuyla çevre sakinlerini rahatsızlıklarını dile getirmişti. Özellikle Vatan, Ayazmana ve Halıkent mahallelerinde etkili olan bu ağır koku, yaz mevsiminin sıcak günlerinde pencerelerin ve balkon kapılarının açık olduğu saatlerde mahalle halkını rahatsız etti.

Mahalle sakinleri, bu durumu yetkililere bildirdi.  Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibi ise konuyu yakından takip etti.

Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri Deri OSB’deki 10 işletmeye, “İşyerine getirmiş olduğunuz işlenmemiş hayvan derilerini açığa bırakarak kokusunun çevreye yayıldığı ve mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu görülmüştür” diyerek 10 işletmeye ceza-i işlemde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü'de konuyu yakın takibe aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.