KOSGEB’ten Küçük İşletmelere Çağrı! Son Gün 31 Mart

ISPARTA 17.03.2022 - 14:30, Güncelleme: 17.03.2022 - 14:30
 

KOSGEB’ten Küçük İşletmelere Çağrı! Son Gün 31 Mart

KOSGEB’ten Küçük İşletmelere Çağrı! Son Gün 31 Mart
KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın işletmelere yönelik desteklerinden yararlanılması çağrısı yaptı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın işletmelere yönelik desteklerinden bahseden KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım; “KOSGEB, Kovid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini korumaları ve yeni istihdam oluşturmaları amacıyla Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı uyguluyor. Program kapsamında imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri, bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanıyor. “SON TARİH 31 MART” KOSGEB’in desteklerinin uzun vadeli geri ödeme ile kullanılabileceğini belirterek “Mikro ve küçük işletmeler, geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni istihdam oluşturma taahhütleri ile alacakları destekleri 24 ay ödemesiz, ardından da 4’er aylık 6 taksitte geri ödeyebilecekler. Destek üst sınırı, mikro işletmeler için personel başına azami 2 personel için 100 bin TL; küçük işletmeler için personel başına azami 5 personel için 100 bin TL olarak belirlendi. İşletme sahibinin kadın olması veya yeni istihdam edilecek kişilerin kadın olması durumunda personel başına 10 bin TL ilave edilecek. Taahhüt edilen personelin istihdamını sağlayan işletmeler, ödeme talep formunu doldurarak KOSGEB’den ödeme talep etmelidir. Taahhüdünü yerine getiren işletmelere ödemelerin başladığını da vurgulamak isterim. Bu çok avantajlı destekler için son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu hatırlatıyor; şartları uyan tüm üyelerimizin bu desteklerden yararlanması çağrısında bulunuyorum” dedi.
KOSGEB’ten Küçük İşletmelere Çağrı! Son Gün 31 Mart

KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın işletmelere yönelik desteklerinden yararlanılması çağrısı yaptı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın işletmelere yönelik desteklerinden bahseden KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım; “KOSGEB, Kovid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini korumaları ve yeni istihdam oluşturmaları amacıyla Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı uyguluyor. Program kapsamında imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri, bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanıyor.
“SON TARİH 31 MART”
KOSGEB’in desteklerinin uzun vadeli geri ödeme ile kullanılabileceğini belirterek “Mikro ve küçük işletmeler, geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni istihdam oluşturma taahhütleri ile alacakları destekleri 24 ay ödemesiz, ardından da 4’er aylık 6 taksitte geri ödeyebilecekler. Destek üst sınırı, mikro işletmeler için personel başına azami 2 personel için 100 bin TL; küçük işletmeler için personel başına azami 5 personel için 100 bin TL olarak belirlendi. İşletme sahibinin kadın olması veya yeni istihdam edilecek kişilerin kadın olması durumunda personel başına 10 bin TL ilave edilecek. Taahhüt edilen personelin istihdamını sağlayan işletmeler, ödeme talep formunu doldurarak KOSGEB’den ödeme talep etmelidir. Taahhüdünü yerine getiren işletmelere ödemelerin başladığını da vurgulamak isterim. Bu çok avantajlı destekler için son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu hatırlatıyor; şartları uyan tüm üyelerimizin bu desteklerden yararlanması çağrısında bulunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.