Kurban Bayramı öncesi Emekliler zam istiyor

ISPARTA 17.06.2022 - 14:13, Güncelleme: 17.06.2022 - 14:13
 

Kurban Bayramı öncesi Emekliler zam istiyor

Kurban Bayramı öncesi Emekliler zam istiyor
Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Emekliler de dört gözle bayram ikramiyesini bekliyor. Ama bin 100 lira olan bayram ikramiyelerinde artış da istiyor. Türkiye Emekliler Derneği’nin önerisi bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 liraya çıkarılması yönünde. Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ise şöyle konuştu: “Önümüze gelen Kurban Bayramı var ama emekli bu bayramı da buruk geçiriyor. Neşeli değil, şen değil bir toruna bir kilo et almadığı gücü kalmadı. Emeklimizin herhâlde son zamanlarda hepiniz biliyorsunuz alım gücü düştü, her şey pahalı, her gün zam geliyor.2500 lira olmasını talep ettik. Bizim ikramiyemiz hala 1100 lira 1100 lira ikramiyenin diye alınabilir ki etin kilosu olmuş 150-160 lira inanın çok üzüntülü, Bunu sayın bakanıma burada kendim bizzat konuşman konuştum, dosya verdim. İkramiyelerin en düşük ikramiyemizin 2500 lira olmasını talep etti kendine. Diyoruz ama 2500 lira da olsa dedik. Hani hiç olmazsa emeklinin yüzü güler dedik. Biz bu bayramda tekrar yeni yazma sözümüzü her platformda da bütün Türkiye’nin illerinde arkadaşların bu konuda zaten girişimlerini yapıyorlar ve milletvekilleri düzeyinde bir de buradan sesleniyoruz. Sayın milletvekillerimiz sayın cumhurbaşkanıma diyoruz ki emekli 1100 lira ya bırakın kurban kesmeyi çarşıya dahi çıkamaz hale geldi. Bunun en kısa sürede 2.500 liraya çıkartılması talep etmekteyiz. İnşallah bu sesimizi duyarlar. Bunu bizim emekli ikramiyelerini 2000 metre kurbanda yaparlar. Bugün 2500 olan yüzde  40 verse 1000 lira alacak. 10 milyar maaş alan var içimizde 14 milyar maaş alan var. Yani bugün Köy Hizmetleri Başkanı veya kamuda çalışan işte bu alınan maaş 14 milyar 10 milyar olarak kabul edilen yüzde 4 vergisini yüzde 40 verse 4 milyar alacak diğeri 1 milyarlık aradaki kolaylaşacak. Onun için bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Mücadelemizi Ankara’dan gerek Isparta bir kere Türkiye genelinde aynı zamanda Ankara da yönetimde olduğu için biz Ankara’da bu işi öncüsüyüz mücadelemizi sürdürüyoruz.”  
Kurban Bayramı öncesi Emekliler zam istiyor

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Emekliler de dört gözle bayram ikramiyesini bekliyor. Ama bin 100 lira olan bayram ikramiyelerinde artış da istiyor. Türkiye Emekliler Derneği’nin önerisi bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 liraya çıkarılması yönünde.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ise şöyle konuştu: “Önümüze gelen Kurban Bayramı var ama emekli bu bayramı da buruk geçiriyor. Neşeli değil, şen değil bir toruna bir kilo et almadığı gücü kalmadı. Emeklimizin herhâlde son zamanlarda hepiniz biliyorsunuz alım gücü düştü, her şey pahalı, her gün zam geliyor.2500 lira olmasını talep ettik. Bizim ikramiyemiz hala 1100 lira 1100 lira ikramiyenin diye alınabilir ki etin kilosu olmuş 150-160 lira inanın çok üzüntülü, Bunu sayın bakanıma burada kendim bizzat konuşman konuştum, dosya verdim. İkramiyelerin en düşük ikramiyemizin 2500 lira olmasını talep etti kendine. Diyoruz ama 2500 lira da olsa dedik. Hani hiç olmazsa emeklinin yüzü güler dedik. Biz bu bayramda tekrar yeni yazma sözümüzü her platformda da bütün Türkiye’nin illerinde arkadaşların bu konuda zaten girişimlerini yapıyorlar ve milletvekilleri düzeyinde bir de buradan sesleniyoruz. Sayın milletvekillerimiz sayın cumhurbaşkanıma diyoruz ki emekli 1100 lira ya bırakın kurban kesmeyi çarşıya dahi çıkamaz hale geldi. Bunun en kısa sürede 2.500 liraya çıkartılması talep etmekteyiz. İnşallah bu sesimizi duyarlar. Bunu bizim emekli ikramiyelerini 2000 metre kurbanda yaparlar. Bugün 2500 olan yüzde  40 verse 1000 lira alacak. 10 milyar maaş alan var içimizde 14 milyar maaş alan var. Yani bugün Köy Hizmetleri Başkanı veya kamuda çalışan işte bu alınan maaş 14 milyar 10 milyar olarak kabul edilen yüzde 4 vergisini yüzde 40 verse 4 milyar alacak diğeri 1 milyarlık aradaki kolaylaşacak. Onun için bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Mücadelemizi Ankara’dan gerek Isparta bir kere Türkiye genelinde aynı zamanda Ankara da yönetimde olduğu için biz Ankara’da bu işi öncüsüyüz mücadelemizi sürdürüyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.