LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

ISPARTA 21.07.2022 - 12:28, Güncelleme: 21.07.2022 - 12:28
 

LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR
Türkiye’nin lavanta cenneti Isparta Kuyucak Köyü, Lavanta Festivali’ne hazırlanıyor. Uçsuz bucaksız lavanta tarlalarıyla her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Kuyucak Köyü, bu yıl ilk kez düzenlenecek Lavanta Festivali’yle renkli görüntülere sahne olacak. 22 Temmuz Cuma günü açılışı yapılacak festivalde üç gün boyunca konserler, yoga, atölyeler, dans gösterileri, dinletiler, çocuk etkinlikleri ve pek çok aktivite yer alacak. Kuyucak’ta Festival Coşkusu Isparta Valiliği, Keçiborlu Kaymakamlığı, Keçiborlu Belediyesi, Lavanta Kokulu Köy Kadın Kooperatifi ve Isparta Kültür Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival 22-23-24 Temmuz tarihlerinde Lavanta Kokulu Köy olarak bilinen Kuyucak’ta gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde, ziyaretçiler lavanta bahçelerindeki atölyelerde lavanta bitkisini kullanarak çeşitli ürünlerin yapımını deneyimleyebilecek. Atölyelerin yanı sıra müzik dinletileri, dans gösterileri, çocuk etkinlikleri ile ziyaretçiler farklı bahçelerde çeşitli etkinliklerle karşılanacak. Gerçekleşecek konserlerle Kuyucak’ta festival coşkusu yaşanacak. Ayrıca ziyaretçiler, lavanta bahçelerinde Kuyucak Köyü’ne özgü lavanta ürünlerini tadabilecek. Dopdolu bir festival programı Lavanta Festivali, 22 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de Lavanta Cenneti Bahçesi’nde Bando ve Halk Oyunları gösterisiyle başlayacak. Saat 18.00’de Kuyucak Köy Meydanı’ndan festival alanına yapılacak kortejin ardından festivalin açılış töreni gerçekleşecek. Festival coşkusu saat 19.00’da SekizBeş müzik grubu konseri, 20.00’da ise Ebru Neşe Erbil konseriyle devam edecek. 22-23-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Lavanta Festivali’ne başta Isparta olmak üzere çevre illerden de yoğun katılım bekleniyor. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta, düzenlenen festivalle birlikte yerel turizm payının artması bekleniyor.
LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Türkiye’nin lavanta cenneti Isparta Kuyucak Köyü, Lavanta Festivali’ne hazırlanıyor. Uçsuz bucaksız lavanta tarlalarıyla her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Kuyucak Köyü, bu yıl ilk kez düzenlenecek Lavanta Festivali’yle renkli görüntülere sahne olacak. 22 Temmuz Cuma günü açılışı yapılacak festivalde üç gün boyunca konserler, yoga, atölyeler, dans gösterileri, dinletiler, çocuk etkinlikleri ve pek çok aktivite yer alacak.

Kuyucak’ta Festival Coşkusu Isparta Valiliği, Keçiborlu Kaymakamlığı, Keçiborlu Belediyesi, Lavanta Kokulu Köy Kadın Kooperatifi ve Isparta Kültür Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival 22-23-24 Temmuz tarihlerinde Lavanta Kokulu Köy olarak bilinen Kuyucak’ta gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde, ziyaretçiler lavanta bahçelerindeki atölyelerde lavanta bitkisini kullanarak çeşitli ürünlerin yapımını deneyimleyebilecek.

Atölyelerin yanı sıra müzik dinletileri, dans gösterileri, çocuk etkinlikleri ile ziyaretçiler farklı bahçelerde çeşitli etkinliklerle karşılanacak. Gerçekleşecek konserlerle Kuyucak’ta festival coşkusu yaşanacak. Ayrıca ziyaretçiler, lavanta bahçelerinde Kuyucak Köyü’ne özgü lavanta ürünlerini tadabilecek.

Dopdolu bir festival programı Lavanta Festivali, 22 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de Lavanta Cenneti Bahçesi’nde Bando ve Halk Oyunları gösterisiyle başlayacak. Saat 18.00’de Kuyucak Köy Meydanı’ndan festival alanına yapılacak kortejin ardından festivalin açılış töreni gerçekleşecek.

Festival coşkusu saat 19.00’da SekizBeş müzik grubu konseri, 20.00’da ise Ebru Neşe Erbil konseriyle devam edecek. 22-23-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Lavanta Festivali’ne başta Isparta olmak üzere çevre illerden de yoğun katılım bekleniyor. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta, düzenlenen festivalle birlikte yerel turizm payının artması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.