Maden sektöründe güçlü bir kadın girişimci

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.09.2020 - 16:13, Güncelleme: 18.09.2020 - 16:13
 

Maden sektöründe güçlü bir kadın girişimci

Selma Raziye Özdeş: Türkiye’de Isparta bölgesi mermeri tercih ediliyor
Büyük Gökçeli’de 10 yıldır mermer ocağı işleten Denizlili Selma Raziye Özdeş, iç pazarın yanı sıra Gürcistan, İran ve Belçika’ya blok mermer ve işlenmiş mermer ihraç ediyor. Müşterilerine göre, Türkiye’de en iyi mermer Isparta, Burdur bölgesinde. Büyük Gökçeli Köyü’nde 10 yıldır faaliyet gösteren Yamanbay Mardencilik şirketinin yönetiminde güçlü bir kadın girişimci bulunuyor. Aslen Denizlili olan Selma Raziye Özdeş, madencilik sektöründe ender görülen kadın girişimciler arasında. Selma Raziye Özdeş’in hedefi, madencilik sektöründeki kadın girişimcileri dernek çatısı altında toplamak. Büyük Gökçeli’deki maden ocağında Avrupa ülkeleri ile iç pazarda talep gören Isparta beji ve akustuk bej adı verilen mermer çıkarılıyor. 10 yıldır bu ocağı işleten Yamanbay Madencilik, Yeşilova’daki tesislerinde blok mermeri son ürün haline de getiriyor. Firma hem işlenmiş halde hem de blok halde mermer satışı yapıyor. İç piyasanın yanı sıra Gürcistan, İran, Belçika gibi ülkelere ihraç yapılıyor. Kadın Girişimci Selma Raziye Özdeş, Türkiye’deki ve yurt dışındaki müşterilerinin Isparta ve Burdur bölgesi mermerini talep ettiğini söyledi. 10 yıldır Isparta’da mermer çıkardıklarını anlatan Özdeş, Isparta beji, akustuk bej olarak bilinen mermerlerin pazarda güçlü olduğunu ifade etti. Kadın Girişimci Selma Raziye Özdeş, blok mermer, yarı mamul ve son mamul ürünlerin satışının İstanbul’daki şirket merkezinden yapıldığını sözlerine ekledi.İLETİŞİM İÇİN0532 453 38 45
Selma Raziye Özdeş: Türkiye’de Isparta bölgesi mermeri tercih ediliyor

Büyük Gökçeli’de 10 yıldır mermer ocağı işleten Denizlili Selma Raziye Özdeş, iç pazarın yanı sıra Gürcistan, İran ve Belçika’ya blok mermer ve işlenmiş mermer ihraç ediyor. Müşterilerine göre, Türkiye’de en iyi mermer Isparta, Burdur bölgesinde.




Büyük Gökçeli Köyü’nde 10 yıldır faaliyet gösteren Yamanbay Mardencilik şirketinin yönetiminde güçlü bir kadın girişimci bulunuyor. Aslen Denizlili olan Selma Raziye Özdeş, madencilik sektöründe ender görülen kadın girişimciler arasında. Selma Raziye Özdeş’in hedefi, madencilik sektöründeki kadın girişimcileri dernek çatısı altında toplamak.

Büyük Gökçeli’deki maden ocağında Avrupa ülkeleri ile iç pazarda talep gören Isparta beji ve akustuk bej adı verilen mermer çıkarılıyor. 10 yıldır bu ocağı işleten Yamanbay Madencilik, Yeşilova’daki tesislerinde blok mermeri son ürün haline de getiriyor. Firma hem işlenmiş halde hem de blok halde mermer satışı yapıyor. İç piyasanın yanı sıra Gürcistan, İran, Belçika gibi ülkelere ihraç yapılıyor.

Kadın Girişimci Selma Raziye Özdeş, Türkiye’deki ve yurt dışındaki müşterilerinin Isparta ve Burdur bölgesi mermerini talep ettiğini söyledi. 10 yıldır Isparta’da mermer çıkardıklarını anlatan Özdeş, Isparta beji, akustuk bej olarak bilinen mermerlerin pazarda güçlü olduğunu ifade etti. Kadın Girişimci Selma Raziye Özdeş, blok mermer, yarı mamul ve son mamul ürünlerin satışının İstanbul’daki şirket merkezinden yapıldığını sözlerine ekledi.
İLETİŞİM İÇİN
0532 453 38 45

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.