Manavgat’ta gezici Çanakkale müzesine yoğun ilgi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2023 - 12:00, Güncelleme: 20.12.2023 - 10:31
 

Manavgat’ta gezici Çanakkale müzesine yoğun ilgi

Manavgat’ta gezici Çanakkale müzesine yoğun ilgi
Manavgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi ve Çocuk Kültür Merkezi öğrencilerinin ziyaretine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. Sözen, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükran borçlu olduğumuzu söyledi. Sözen, “Çanakkale bir destandır, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kara toprağa düşen dedelerimizin, analarımızın, bacılarımızın destanıdır. Bağımsızlık bilincini gençlerimize aşılamak amacıyla Manavgat’ımızda her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz” dedi.1000 parçaya yakın orijinal eserÇanakkale Muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu sergide, Antalya bölgesi adına şehit düşenleri anmak maksadıyla sembolik mezar taşları da yer alıyor. Bugüne kadar 15 milyon öğrenciyle buluşan Sergi de “Zehirli Yıldız” olarak isimlendirilen ve ilk defa Çanakkale Müzesi’nde sergilenen bir savaş malzemesi de bulunuyor. “Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale” sloganıyla tüm Türkiye’yi dolaşan, Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesi olan Çanakkale Müzesi, 18-23 Aralık tarihlerinde Manavgat’ta yer alacak.
Manavgat’ta gezici Çanakkale müzesine yoğun ilgi
Manavgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi ve Çocuk Kültür Merkezi öğrencilerinin ziyaretine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. Sözen, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükran borçlu olduğumuzu söyledi. Sözen, “Çanakkale bir destandır, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kara toprağa düşen dedelerimizin, analarımızın, bacılarımızın destanıdır. Bağımsızlık bilincini gençlerimize aşılamak amacıyla Manavgat’ımızda her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz” dedi.
1000 parçaya yakın orijinal eser
Çanakkale Muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu sergide, Antalya bölgesi adına şehit düşenleri anmak maksadıyla sembolik mezar taşları da yer alıyor. Bugüne kadar 15 milyon öğrenciyle buluşan Sergi de “Zehirli Yıldız” olarak isimlendirilen ve ilk defa Çanakkale Müzesi’nde sergilenen bir savaş malzemesi de bulunuyor. “Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale” sloganıyla tüm Türkiye’yi dolaşan, Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesi olan Çanakkale Müzesi, 18-23 Aralık tarihlerinde Manavgat’ta yer alacak.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.