MHP İlçe Başkanından sert açıklama : ATATÜRK ANITI’NA PUT DİYEMEZSİNİZ

ISPARTA 01.11.2022 - 12:58, Güncelleme: 01.11.2022 - 12:58
 

MHP İlçe Başkanından sert açıklama : ATATÜRK ANITI’NA PUT DİYEMEZSİNİZ

MHP İlçe Başkanından sert açıklama : ATATÜRK ANITI’NA PUT DİYEMEZSİNİZ
MHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez, Yalvaç İlçe Müftüsüne tepki gösterdi. Sönmez, “Mevlanaya sormuşlar: Ömrün boyunca okuyorsun ve yazıyorsun ne öğrendin? Mevlana cevap vermiş; Haddimi öğrendim. Sayın Müftü Ömer Can Bey, siz görev ve sorumluluklarınız doğrultusunda Vatandaşa ve Devletimize karşı sorumlusunuz. Kıt tarih bilginiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucu Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakkında ve Atatürk’e olan Saygı ve Sevgimizden dolayı Atatürk Anıtına Put diyemezsiniz. Siz sevmiyorsanız ve kabullenmiyorsanız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette Diyanete Bağlı Resmi Kurumda çalışmayınız. Kendinizi bulmak istediğiniz yerde olunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Tartışmaya kapalı olduğu gibi ilelebette kırmızı çizgimiz olarak kalacaktır. Yapmış olduğunuz talihsiz açıklamanın mutlaka Diyanet İşleri tarafından bir karşılığı olmalıdır. Lozan Antlaşması, yeni Türkiye devletinin uluslararası alanda toprak bütünlüğü güçlendiren ve tam bağımsız bir ülke konumunu ilan eden belgedir. Lozan, Milli Mücadelenin askeri zaferlerini perçinlemişti. Savaş meydanında kazanılmış bir zaferin diplomasi alanında taçlandırılmasıydı. Diğer taraftan bu talihsiz açıklamayı yapana karşı tepki gösteren bazı siyasilere de sözüm olacaktır. Siz hamaset yapıyorsunuz ve samimi değilsiniz. Bu kadar hassas iseniz Atatürk’ün kurduğu partinin Adana Belediye Başkanı olan Sayın Zeynel Karalar’ın Elindeki Türk Bayrağını sıradan bir bez parçası gibi yere atmasına neden ses çıkarmıyor sunuz? Şanlı Türk ordusuna kimyasal silah kullanıyor diyen Şebnem Korur Fincancıya da aynı tepkiyi gösterebildiniz mi? İstanbul İl Başkanı olan Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk için ben Atatürk demem sadece Mustafa Kemal derim diyerek hakaretine sesinizi çıkardınız mı? İslama ve Ezana hakaret eden Parti Meclisi üyeniz Sayın Sera Kadıgil Hanıma tepkiniz oldu mu? Geçen yıl Nevruz Bayramında Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diyenlere karşı ittifak ortağınız partinin Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Saıkık’ın “ Generali olsanız ne yazar it sürüleri “ cevabına tepkiniz ne oldu? Bu açıklamaların hepsi Kutsaliyetlerimize saygısızlıktır. Hiç kimsenin buna hakkı da yoktur haddi de değildir. Yapılan açıklama karşısında yetkili organların mutlaka bir cevap karşılığı olmalıdır. Provakatif sonuçlar doğuracak bu işlerden uzak durulmalıdır. İlçemizin huzuruna kast edilmesini biz müsaade etmeyeceğiz.  
MHP İlçe Başkanından sert açıklama : ATATÜRK ANITI’NA PUT DİYEMEZSİNİZ

MHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez, Yalvaç İlçe Müftüsüne tepki gösterdi.

Sönmez, “Mevlanaya sormuşlar: Ömrün boyunca okuyorsun ve yazıyorsun ne öğrendin? Mevlana cevap vermiş; Haddimi öğrendim. Sayın Müftü Ömer Can Bey, siz görev ve sorumluluklarınız doğrultusunda Vatandaşa ve Devletimize karşı sorumlusunuz. Kıt tarih bilginiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucu Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakkında ve Atatürk’e olan Saygı ve Sevgimizden dolayı Atatürk Anıtına Put diyemezsiniz. Siz sevmiyorsanız ve kabullenmiyorsanız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette Diyanete Bağlı Resmi Kurumda çalışmayınız. Kendinizi bulmak istediğiniz yerde olunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Tartışmaya kapalı olduğu gibi ilelebette kırmızı çizgimiz olarak kalacaktır. Yapmış olduğunuz talihsiz açıklamanın mutlaka Diyanet İşleri tarafından bir karşılığı olmalıdır. Lozan Antlaşması, yeni Türkiye devletinin uluslararası alanda toprak bütünlüğü güçlendiren ve tam bağımsız bir ülke konumunu ilan eden belgedir. Lozan, Milli Mücadelenin askeri zaferlerini perçinlemişti. Savaş meydanında kazanılmış bir zaferin diplomasi alanında taçlandırılmasıydı.

Diğer taraftan bu talihsiz açıklamayı yapana karşı tepki gösteren bazı siyasilere de sözüm olacaktır. Siz hamaset yapıyorsunuz ve samimi değilsiniz. Bu kadar hassas iseniz Atatürk’ün kurduğu partinin Adana Belediye Başkanı olan Sayın Zeynel Karalar’ın Elindeki Türk Bayrağını sıradan bir bez parçası gibi yere atmasına neden ses çıkarmıyor sunuz?

Şanlı Türk ordusuna kimyasal silah kullanıyor diyen Şebnem Korur Fincancıya da aynı tepkiyi gösterebildiniz mi?

İstanbul İl Başkanı olan Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk için ben Atatürk demem sadece Mustafa Kemal derim diyerek hakaretine sesinizi çıkardınız mı?

İslama ve Ezana hakaret eden Parti Meclisi üyeniz Sayın Sera Kadıgil Hanıma tepkiniz oldu mu?

Geçen yıl Nevruz Bayramında Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diyenlere karşı ittifak ortağınız partinin Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Saıkık’ın “ Generali olsanız ne yazar it sürüleri “ cevabına tepkiniz ne oldu?

Bu açıklamaların hepsi Kutsaliyetlerimize saygısızlıktır. Hiç kimsenin buna hakkı da yoktur haddi de değildir. Yapılan açıklama karşısında yetkili organların mutlaka bir cevap karşılığı olmalıdır. Provakatif sonuçlar doğuracak bu işlerden uzak durulmalıdır. İlçemizin huzuruna kast edilmesini biz müsaade etmeyeceğiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.