Milletvekili Cesur Gül Üreticisine Seslendi

ISPARTA 09.06.2022 - 14:45, Güncelleme: 09.06.2022 - 14:45
 

Milletvekili Cesur Gül Üreticisine Seslendi

Milletvekili Cesur Gül Üreticisine Seslendi
İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, gül üreticilerinin sesi oldu. Partisi adına verdiği Araştırma Önergesi üzerine Meclis Kürsüsünden iktidara seslenen Cesur; “Senelerdir bu kürsüde her gün kötüye giden üreticimizin durumunu dile getiriyorum.  Bugün de buraya gelin gül üreticimizin sesini duyun demeye geldim. Taban Fiyat açıklanacak, aman ha, sakın ha maliyeti 17 TL’yi bulan kilo başına taban fiyatı ona yakın açıklamayın. Tarihinde en kötü 2021’de bile 1 kilo gül ile 1 litre mazot alınıyordu. En kötüyü yakalamak için bile en 28 TL olmalı.Sesleniyorum buradan; Allah’tan korkun diye!” dedi. Daha sonra yıldan yıla gitgide artan girdileri ama ona rağmen her yıl enflasyon ve dövizle artan girdilere göre düşen gül taban fiyatları karşılaştırması yapan Milletvekili Cesur ekledi: “Her sene burada gelin üreticimizin elini tutalım diyorum, destek olmalı devlet diyorum ama önergelerimizi reddediyorsunuz. Birkaç sene evvel dedim ki verilen düşük taban fiyatı karşısında, gülü toprağa gömdünüz. Bizi siyasete alet ediyor diye suçladınız.Ne yapacaktım yani, beni seçen vatandaşların sorunlarını buraya taşımak suç mu oldu? Sonraki sene yine çıktım dedim ki; bu fiyatlarla köylü, çiftçi taş mı yiyecek? Yine reddettiniz. Şimdi bu sene yine geldim buraya ve sesleniyorum; ”Allah’tan korkun, sakın fısıltı ile yayıldığı gibi 17 TL’yi falan aklınızdan geçirmeyin.”Milletvekili Cesur, daha sonra gül üreticileri ve endüstrisi için neler yapılması gerektiğini anlattığı konuşmasında, iktidara gelir gelmez bunları üreticiyi esas alan tarım politikaları ile düzelteceklerini ve kan olup akamayan gözyaşlarının da, ter döküp karşılığını almadıkları her damla terin de hesabını soracaklarını ekledi. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, Cesur’un sözlerini tamamlamasına izin vermeyip, mikrofonun sesini kesti. Daha sonra Cesur’un verdiği önerge üzerine AK Parti adına konuşan Isparta Milletvekili Gökgöz ise, Cesur’un söylediği tablonun doğru olmadığını, Isparta’da gül üreticisinin halinden memnun olduğunu dile getirdi. İYİ Parti sıralarından tepki alan konuşmasında Gökgöz’e “bunları köylünün karşısında da söyle söyleyebilirsen” sesleri duyuldu.
Milletvekili Cesur Gül Üreticisine Seslendi

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, gül üreticilerinin sesi oldu. Partisi adına verdiği Araştırma Önergesi üzerine Meclis Kürsüsünden iktidara seslenen Cesur; “Senelerdir bu kürsüde her gün kötüye giden üreticimizin durumunu dile getiriyorum.  Bugün de buraya gelin gül üreticimizin sesini duyun demeye geldim.

Taban Fiyat açıklanacak, aman ha, sakın ha maliyeti 17 TL’yi bulan kilo başına taban fiyatı ona yakın açıklamayın. Tarihinde en kötü 2021’de bile 1 kilo gül ile 1 litre mazot alınıyordu. En kötüyü yakalamak için bile en 28 TL olmalı.Sesleniyorum buradan; Allah’tan korkun diye!” dedi.
Daha sonra yıldan yıla gitgide artan girdileri ama ona rağmen her yıl enflasyon ve dövizle artan girdilere göre düşen gül taban fiyatları karşılaştırması yapan Milletvekili Cesur ekledi: “Her sene burada gelin üreticimizin elini tutalım diyorum, destek olmalı devlet diyorum ama önergelerimizi reddediyorsunuz. Birkaç sene evvel dedim ki verilen düşük taban fiyatı karşısında, gülü toprağa gömdünüz.
Bizi siyasete alet ediyor diye suçladınız.Ne yapacaktım yani, beni seçen vatandaşların sorunlarını buraya taşımak suç mu oldu? Sonraki sene yine çıktım dedim ki; bu fiyatlarla köylü, çiftçi taş mı yiyecek? Yine reddettiniz.
Şimdi bu sene yine geldim buraya ve sesleniyorum; ”Allah’tan korkun, sakın fısıltı ile yayıldığı gibi 17 TL’yi falan aklınızdan geçirmeyin.”Milletvekili Cesur, daha sonra gül üreticileri ve endüstrisi için neler yapılması gerektiğini anlattığı konuşmasında, iktidara gelir gelmez bunları üreticiyi esas alan tarım politikaları ile düzelteceklerini ve kan olup akamayan gözyaşlarının da, ter döküp karşılığını almadıkları her damla terin de hesabını soracaklarını ekledi.
Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, Cesur’un sözlerini tamamlamasına izin vermeyip, mikrofonun sesini kesti. Daha sonra Cesur’un verdiği önerge üzerine AK Parti adına konuşan Isparta Milletvekili Gökgöz ise, Cesur’un söylediği tablonun doğru olmadığını, Isparta’da gül üreticisinin halinden memnun olduğunu dile getirdi.
İYİ Parti sıralarından tepki alan konuşmasında Gökgöz’e “bunları köylünün karşısında da söyle söyleyebilirsen” sesleri duyuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.