Milletvekili Gökgöz’den Müjde : 911 bin TL hibe kazandırdık

ISPARTA 19.04.2022 - 11:52, Güncelleme: 19.04.2022 - 11:52
 

Milletvekili Gökgöz’den Müjde : 911 bin TL hibe kazandırdık

Milletvekili Gökgöz’den Müjde : 911 bin TL hibe kazandırdık
AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta’ya sebze üretiminin yaygınlaştırılması ve kurutma projesi kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 911 bin TL hibe kazandırdıklarını söyledi.   Milletvekili Gökgöz; “İlimize sebze kurutma tesisi kazandırıyoruz. İlimize Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 1.43 milyon TL toplam bütçeye sahip sebze kurutma tesisi kazandırıyoruz. Proje kapsamında 911.000 TL Tarım ve Orman Bakanlığı kaynağı ve 524.000 TL yerel kaynak kullanılacaktır.” dedi.   İŞTE DETAYLAR Tesis, 1000 m2 kapalı alanda kurulacak ve 200 çiftçi 2000 dekar alanda ürettiği sebzeleri kurutmak için yararlanacaktır. Tesiste 2 adet kurutma fırını ve ekipmanları yer alacaktır. Sebze kurutma projesi ile bölgede üretilen sebzelerin kurutularak katma değer artışı ve akabinde çiftçilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır.
Milletvekili Gökgöz’den Müjde : 911 bin TL hibe kazandırdık

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta’ya sebze üretiminin yaygınlaştırılması ve kurutma projesi kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 911 bin TL hibe kazandırdıklarını söyledi.

 

Milletvekili Gökgöz;

“İlimize sebze kurutma tesisi kazandırıyoruz.

İlimize Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 1.43 milyon TL toplam bütçeye sahip sebze kurutma tesisi kazandırıyoruz.

Proje kapsamında 911.000 TL Tarım ve Orman Bakanlığı kaynağı ve 524.000 TL yerel kaynak kullanılacaktır.” dedi.

 

İŞTE DETAYLAR

Tesis, 1000 m2 kapalı alanda kurulacak ve 200 çiftçi 2000 dekar alanda ürettiği sebzeleri kurutmak için yararlanacaktır. Tesiste 2 adet kurutma fırını ve ekipmanları yer alacaktır.

Sebze kurutma projesi ile bölgede üretilen sebzelerin kurutularak katma değer artışı ve akabinde çiftçilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.