"Mimar Sinan Haftası" Etkinlikleri Proje Sergisi İle Başladı

ISPARTA 13.04.2022 - 12:59, Güncelleme: 13.04.2022 - 12:59
 

"Mimar Sinan Haftası" Etkinlikleri Proje Sergisi İle Başladı

"Mimar Sinan Haftası" Etkinlikleri Proje Sergisi İle Başladı
Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Mimar Sinan Haftası” kapsamında “Farklı Gözlerden Sinan” başlığı altında bir dizi etkinlik düzenlendi. Mimarlık Fakültesi bu kapsamda ilk olarak Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı “Proje Sergisi”nin açılışını yaptı. IYASPARK AVM’de beğeniye sunulan sergi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Türk, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Şevki Duymaz, Mimarlar Odası Isparta Temsilcilik Başkanı Caner Ataseven, yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. Sergide, öğretim elemanları Doç. Dr. Seda Şimşek Tolacı, Arş. Gör. Dr. Ayşe Betül Gökarslan ve Arş. Gör. Duygu Köse tarafından yürütülen Rölöve Restorasyon Projesi Dersinin ürünleri sergilendi. Ürünler, Isparta Merkez yerleşimi, ilçeleri ve yakın kentlerdeki nitelikli geleneksel ve modern dönem yapıların rölöve çalışmaları, restitüsyon ve restorasyon projeleri paftalarından oluşuyor. Sergi, 17 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek. “Mimar Sinan Haftası” etkinlikleri, Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat, Sanat Tarihçisi Cesur Çeliktürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Dr. Murat Bozcu ve Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu’nun konferansları ile devam edecek. “Farklı Gözlerden Sinan” temalı etkinliklerde; 13 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’te Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat, “Geçmişten Geleceğe Köprü” konulu konferans ve workshop ile Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonunda öğrencilerle buluşacak. Sanat Tarihçisi Cesur Çeliktürk ise 14 Nisan Perşembe günü saat 15.30’da Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonunda “Türk Mimarisinde Mimar Sinan” konulu konferansını verecek. Ayrıca çevrim içi platformlarda da 14 Nisan Perşembe günü saat 13.30'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Dr. Murat Bozcu, 15 Nisan Cuma günü saat14.00'te de Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, katılımcılarla buluşacak.
"Mimar Sinan Haftası" Etkinlikleri Proje Sergisi İle Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Mimar Sinan Haftası” kapsamında “Farklı Gözlerden Sinan” başlığı altında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Mimarlık Fakültesi bu kapsamda ilk olarak Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı “Proje Sergisi”nin açılışını yaptı. IYASPARK AVM’de beğeniye sunulan sergi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Türk, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Şevki Duymaz, Mimarlar Odası Isparta Temsilcilik Başkanı Caner Ataseven, yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Sergide, öğretim elemanları Doç. Dr. Seda Şimşek Tolacı, Arş. Gör. Dr. Ayşe Betül Gökarslan ve Arş. Gör. Duygu Köse tarafından yürütülen Rölöve Restorasyon Projesi Dersinin ürünleri sergilendi.

Ürünler, Isparta Merkez yerleşimi, ilçeleri ve yakın kentlerdeki nitelikli geleneksel ve modern dönem yapıların rölöve çalışmaları, restitüsyon ve restorasyon projeleri paftalarından oluşuyor.

Sergi, 17 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek.

“Mimar Sinan Haftası” etkinlikleri, Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat, Sanat Tarihçisi Cesur Çeliktürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Dr. Murat Bozcu ve Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu’nun konferansları ile devam edecek.

“Farklı Gözlerden Sinan” temalı etkinliklerde; 13 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’te Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat, “Geçmişten Geleceğe Köprü” konulu konferans ve workshop ile Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonunda öğrencilerle buluşacak.

Sanat Tarihçisi Cesur Çeliktürk ise 14 Nisan Perşembe günü saat 15.30’da Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonunda “Türk Mimarisinde Mimar Sinan” konulu konferansını verecek.

Ayrıca çevrim içi platformlarda da 14 Nisan Perşembe günü saat 13.30'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Dr. Murat Bozcu, 15 Nisan Cuma günü saat14.00'te de Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, katılımcılarla buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.