ORC Isparta seçim anketi yayınlandı

ISPARTA 13.06.2022 - 18:19, Güncelleme: 13.06.2022 - 18:19
 

ORC Isparta seçim anketi yayınlandı

ORC Isparta seçim anketi yayınlandı
ORC Araştırma Şirketi’nin son seçim anketi açıklandı. Haziran 2022’yi kapsayan seçim anketinde seçmene “bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Buna göre Isparta’daki seçmenlerin yanıtı yüzde 34.4 ile AK Parti oldu. Isparta’da ikinci parti yüzde 29.6 ile İyi Parti olurken, 3’üncü parti yüzde 20.4 ile CHP olarak kayıtlara geçti. MHP’nin oy oranı ise ankette yüzde 7.7 olarak belirlendi. Bu sonuca göre Isparta’da AK Parti’nin 3 olan Milletvekili sayısı 2’ye düşüyor. İyi Parti yine 1 milletvekili çıkarırken, 2018 genel seçimlerinde milletvekili çıkaramayan CHP bir Isparta’da 1 sandalyeye sahip oluyor. Ankete göre Isparta’da Cumhur İttifakının oy oranı 42.1 olurken, Millet İttifakının oyu ise yüzde 50 oldu.  
ORC Isparta seçim anketi yayınlandı

ORC Araştırma Şirketi’nin son seçim anketi açıklandı.

Haziran 2022’yi kapsayan seçim anketinde seçmene “bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Buna göre Isparta’daki seçmenlerin yanıtı yüzde 34.4 ile AK Parti oldu. Isparta’da ikinci parti yüzde 29.6 ile İyi Parti olurken, 3’üncü parti yüzde 20.4 ile CHP olarak kayıtlara geçti. MHP’nin oy oranı ise ankette yüzde 7.7 olarak belirlendi. Bu sonuca göre Isparta’da AK Parti’nin 3 olan Milletvekili sayısı 2’ye düşüyor. İyi Parti yine 1 milletvekili çıkarırken, 2018 genel seçimlerinde milletvekili çıkaramayan CHP bir Isparta’da 1 sandalyeye sahip oluyor. Ankete göre Isparta’da Cumhur İttifakının oy oranı 42.1 olurken, Millet İttifakının oyu ise yüzde 50 oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.