Sahte tarım ilacı satanlara operasyon

ISPARTA 13.05.2022 - 10:59, Güncelleme: 13.05.2022 - 10:59
 

Sahte tarım ilacı satanlara operasyon

Sahte tarım ilacı satanlara operasyon
İçişleri Bakanlığı, sahte tarım ilaçlarını yasa dışı yollarla piyasaya sürüp insan sağlığını tehlikeye atan ve çevreyi olumsuz etkileyenlere yönelik Isparta ile birlikte 71 ilde eş zamanlı 'Mahsul' operasyonu düzenlendi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal faaliyetlerde kullanılan ve içeriğindeki zararlı maddeler nedeniyle toplum sağlığını tehdit eden sahte bitki koruma ve besleme ürünlerini yasa dışı yollarla üreterek piyasaya sürenleri şikayet etmesiyle harekete geçti. Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yasakladığı etken maddeleri içeren tarım ilaçlarını satışa sunan internet siteleri ve iş yerleri tespit edildi. Ardından 71 ilde eş zamanlı 494 adrese 'Mahsul' kod isimli operasyon düzenlendi. ISPARTA'DA İŞYERLERİ DENETLENDİ Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kentte tarım ilaçları satan işyerleri denetlendi. Yapılan denetimlerde ürünler tek tek kontrol edildi.  
Sahte tarım ilacı satanlara operasyon

İçişleri Bakanlığı, sahte tarım ilaçlarını yasa dışı yollarla piyasaya sürüp insan sağlığını tehlikeye atan ve çevreyi olumsuz etkileyenlere yönelik Isparta ile birlikte 71 ilde eş zamanlı 'Mahsul' operasyonu düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal faaliyetlerde kullanılan ve içeriğindeki zararlı maddeler nedeniyle toplum sağlığını tehdit eden sahte bitki koruma ve besleme ürünlerini yasa dışı yollarla üreterek piyasaya sürenleri şikayet etmesiyle harekete geçti. Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yasakladığı etken maddeleri içeren tarım ilaçlarını satışa sunan internet siteleri ve iş yerleri tespit edildi. Ardından 71 ilde eş zamanlı 494 adrese 'Mahsul' kod isimli operasyon düzenlendi.

ISPARTA'DA İŞYERLERİ DENETLENDİ

Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kentte tarım ilaçları satan işyerleri denetlendi. Yapılan denetimlerde ürünler tek tek kontrol edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.