SDÜ Hastanesi Hemşirelerinin Hemşireler Günü Kutlandı

SAĞLIK 20.05.2022 - 11:37, Güncelleme: 20.05.2022 - 11:37
 

SDÜ Hastanesi Hemşirelerinin Hemşireler Günü Kutlandı

SDÜ Hastanesi Hemşirelerinin Hemşireler Günü Kutlandı
Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi bünyesinde emek ve özveriyle çalışan hemşirelerin “Hemşireler Günü” kutlandı. Başhekimlik bahçesinde düzenlenen programda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Aydın, başhekim yardımcıları, sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Pandemi sürecinin sağlık çalışanlarına olan kıymeti daha da arttırdığını belirterek bu süreçte sunulan üst düzey ve kaliteli sağlık hizmetin en önemli payının hemşirelere ait olduğunu dile getirdi. Hayata anlam katan en önemli davranış biçiminin paylaşmak ve iletişim olduğunu vurgulayan Başhekim Prof. Dr. Rasih Yazkan ise sağlık çalışanlarının sevgi, şefkat ve özveri ile hizmetlerini yerine getirdiğini söyledi. Hemşirelerin sağlık sisteminin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yazkan, “Hayata hayat katan bir yaşam tarzınız var. Gerek Pandemi döneminde gerek Pandemi dışında gösterdiğiniz sabırlı, dikkatli ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.” dedi. Hemşire Hizmetleri Müdürü Sevda Akkoç da özveri ve fedakârlığın sembolü olan hemşirelerin gününü kutlayarak programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hem ülkemizin hem de dünyanın çok zor zamanlardan geçtiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da “Tarih kitaplarında yazan ama hayatımızda, tarihimizde hiç görmediğimiz günler gördük bu süreçte. Dünyadaki teknolojik gelişmelerden dolayı inanılmaz hızlı yayılan bir durumla karşılaştık. Sağlık çalışanlarının ne kadar değerli olduğunu anladık. Ben bir rektör olarak değil Türkiye Cumhuriyetinin sıradan bir vatandaşı olarak söylüyorum ki üniversite hastanemiz kurulduğu günden bu yana bölgesinin en güzel hastanelerinden birisi. Bu hastaneyi özel yapan sizlersiniz. Kurulduğu günden bugüne çalışanlardan tutun göreve yeni başlayan arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere SDÜ Hastanesi büyük ve köklü bir aile.” diye konuştu. Konuşmaların ardından pasta kesimi gerçekleştirildi.  
SDÜ Hastanesi Hemşirelerinin Hemşireler Günü Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi bünyesinde emek ve özveriyle çalışan hemşirelerin “Hemşireler Günü” kutlandı.

Başhekimlik bahçesinde düzenlenen programda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Aydın, başhekim yardımcıları, sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Pandemi sürecinin sağlık çalışanlarına olan kıymeti daha da arttırdığını belirterek bu süreçte sunulan üst düzey ve kaliteli sağlık hizmetin en önemli payının hemşirelere ait olduğunu dile getirdi.

Hayata anlam katan en önemli davranış biçiminin paylaşmak ve iletişim olduğunu vurgulayan Başhekim Prof. Dr. Rasih Yazkan ise sağlık çalışanlarının sevgi, şefkat ve özveri ile hizmetlerini yerine getirdiğini söyledi. Hemşirelerin sağlık sisteminin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yazkan, “Hayata hayat katan bir yaşam tarzınız var. Gerek Pandemi döneminde gerek Pandemi dışında gösterdiğiniz sabırlı, dikkatli ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Hemşire Hizmetleri Müdürü Sevda Akkoç da özveri ve fedakârlığın sembolü olan hemşirelerin gününü kutlayarak programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hem ülkemizin hem de dünyanın çok zor zamanlardan geçtiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da “Tarih kitaplarında yazan ama hayatımızda, tarihimizde hiç görmediğimiz günler gördük bu süreçte. Dünyadaki teknolojik gelişmelerden dolayı inanılmaz hızlı yayılan bir durumla karşılaştık. Sağlık çalışanlarının ne kadar değerli olduğunu anladık. Ben bir rektör olarak değil Türkiye Cumhuriyetinin sıradan bir vatandaşı olarak söylüyorum ki üniversite hastanemiz kurulduğu günden bu yana bölgesinin en güzel hastanelerinden birisi. Bu hastaneyi özel yapan sizlersiniz. Kurulduğu günden bugüne çalışanlardan tutun göreve yeni başlayan arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere SDÜ Hastanesi büyük ve köklü bir aile.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından pasta kesimi gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.