SDÜ Öğrencisi Kanser Tedavisinde Oluşan Kalp Hasarını Önleyen Proje Geliştirdi

SAĞLIK 13.10.2022 - 14:37, Güncelleme: 13.10.2022 - 14:37
 

SDÜ Öğrencisi Kanser Tedavisinde Oluşan Kalp Hasarını Önleyen Proje Geliştirdi

SDÜ Öğrencisi Kanser Tedavisinde Oluşan Kalp Hasarını Önleyen Proje Geliştirdi
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi Sebahat Ulusan’ın geliştirdiği ve kanser hastalığı tedavisine umut olacak proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.  Kanser tedavisinde oluşan kalp hasarlarının önlenebilmesini amaçlayan proje, uluslararası anlamda alanında yapılan ilk çalışma özelliğini taşıyor.    Proje hakkında bilgiler veren Sebahat Ulusan, şunları kaydetti: “Kanser hastalarında yaygın olarak kullanılan kemoterapi ilaçlarından birisi olan doksorubisinin oluşturduğu kalp hasarına karşı dapagliflozinin deney modellerinde kalp koruyucu etkisi ilk kez kapsamlı olarak araştırıldı ve sonuçlar oldukça yüz güldürücü olup kalpte oluşan hasarlar büyük oranda önlendi. Bu çalışma ilerideki kanser hastalarının tedavisinde oluşan kalp hasarlarının önlenebilmesi için dapagliflozinin kullanılabilirliği hakkında oldukça önemli olup uluslararası olarak alanında yapılan ilk çalışma özelliğini taşıyor.”
SDÜ Öğrencisi Kanser Tedavisinde Oluşan Kalp Hasarını Önleyen Proje Geliştirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi Sebahat Ulusan’ın geliştirdiği ve kanser hastalığı tedavisine umut olacak proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. 

Kanser tedavisinde oluşan kalp hasarlarının önlenebilmesini amaçlayan proje, uluslararası anlamda alanında yapılan ilk çalışma özelliğini taşıyor. 
 
Proje hakkında bilgiler veren Sebahat Ulusan, şunları kaydetti: “ Kanser hastalarında yaygın olarak kullanılan kemoterapi ilaçlarından birisi olan doksorubisinin oluşturduğu kalp hasarına karşı dapagliflozinin deney modellerinde kalp koruyucu etkisi ilk kez kapsamlı olarak araştırıldı ve sonuçlar oldukça yüz güldürücü olup kalpte oluşan hasarlar büyük oranda önlendi. Bu çalışma ilerideki kanser hastalarının tedavisinde oluşan kalp hasarlarının önlenebilmesi için dapagliflozinin kullanılabilirliği hakkında oldukça önemli olup uluslararası olarak alanında yapılan ilk çalışma özelliğini taşıyor.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.