SDÜ’nün Genç Kaşifleri Rotalarını Kızıldağ Milli Parkına Çevirdi

ISPARTA 23.05.2022 - 18:09, Güncelleme: 23.05.2022 - 18:09
 

SDÜ’nün Genç Kaşifleri Rotalarını Kızıldağ Milli Parkına Çevirdi

SDÜ’nün Genç Kaşifleri Rotalarını Kızıldağ Milli Parkına Çevirdi
Şehrimizin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıtma gayesi ile başlatılan “Keşif Isparta” devam ediyor. Üniversitemizin genç kâşifleri rotalarını bu hafta Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkına çevirdi. Mavi Sedir Ormanlarının bol oksijenli havasında doğa ile iç içe bir hafta sonu geçiren öğrenciler, dağ evleri ve kamp sahalarının büyüleyici güzelliği ile tanışma imkânı yakaladı. Büyüksivri Tepesi’ne tırmanarak doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, Mavi Sedir Ormanlarının solunum yolları rahatsızlığı bulunanlar için uygun olduğunu öğrendi. 1993 yılında milli park ilan edilen Kızıldağ Milli Parkı'nın alt bitki varlığı çok zengin olup sadece tıbbi ve hoş kokulu 80’in üzerinde bitkiye ev sahipliği yapıyor.
SDÜ’nün Genç Kaşifleri Rotalarını Kızıldağ Milli Parkına Çevirdi

Şehrimizin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıtma gayesi ile başlatılan “Keşif Isparta” devam ediyor. Üniversitemizin genç kâşifleri rotalarını bu hafta Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkına çevirdi.

Mavi Sedir Ormanlarının bol oksijenli havasında doğa ile iç içe bir hafta sonu geçiren öğrenciler, dağ evleri ve kamp sahalarının büyüleyici güzelliği ile tanışma imkânı yakaladı. Büyüksivri Tepesi’ne tırmanarak doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, Mavi Sedir Ormanlarının solunum yolları rahatsızlığı bulunanlar için uygun olduğunu öğrendi.

1993 yılında milli park ilan edilen Kızıldağ Milli Parkı'nın alt bitki varlığı çok zengin olup sadece tıbbi ve hoş kokulu 80’in üzerinde bitkiye ev sahipliği yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.