Şehidimizin ismi evinin önündeki sokakta yaşatılıyor

ISPARTA 06.12.2022 - 14:10, Güncelleme: 06.12.2022 - 14:10
 

Şehidimizin ismi evinin önündeki sokakta yaşatılıyor

Şehidimizin ismi evinin önündeki sokakta yaşatılıyor
Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Operasyonları kapsamında 14 Mayıs 2021 tarihinde şehit düşen Uzman Onbaşı Şehit Yasin Özdamar’ın ismi Belediye Meclisinin temmuz ayı olağan toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Fatih Mahallesi 4619 Sokakta yaşatılacak. Alınan karar sonrasında şehidimizin isminin yer aldığı sokak tabelası kararın hemen ardından ilgili sokağa takılmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından Şehit Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ın annesi Keziban ve babası Sadettin Özdamar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ederek alınan karardan dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, teşekkür etti. Ziyarete belediye meclisi üyeleri de eşlik etti. Şehidimizin babası Sadettin Özdamar, “Evimin önündeki sokağa şehidimin ismini verdiniz. Size ve meclisimize minnettarım. Başkanım Allah razı olsun sizden” derken anne Keziban Özdamar da “Fatih Mahallesindeki sokağa isminin verilmiş olmasından dolayı hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Uzman Onbaşı Şehit Yasin Özdamar’ın anne ve babasına Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Sadettin abimiz ve Keziban ablamızın evladı Yasin Özdamar 2021 yılında Pençe Kilit operasyonunda şehit oldu, Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitler bizim her şeyimiz, en büyük değerlerimiz. Şehitlerimizin adının her yerde yaşaması bizim için çok önemli. Sizler bize bir cadde, sokağa şehidimizin ismini verdik diye teşekkür ediyorsunuz. Biz ne yaptık ki, biz ne yapabiliriz ki. Adını yaşatmak anlamında şehidimizin ismini bir sokağa verebildik. Şehidimiz çok büyük bir mertebeye ulaştı. Şehitlik bizim inancımıza göre en büyük mertebe. Bizler fani dünyadayız, önemli olan diğer dünyamız. Yasin şehidimiz, evladımız sizleri omuzunda taşıyacak. Bizlerin yapabileceği şehidimizin ismini yaşatmak. Alınan karar meclisimizin oybirliği ile aldığı bir karardı.  Mecliste olan tüm arkadaşlarımıza bende sizlerin adınıza teşekkür ediyorum. Rabbim kabrini, mekanını cennet eylesin, Allah gani gani rahmet eylesin, sizlere de sabırlar diliyoruz” görüşlerinde bulundu.
Şehidimizin ismi evinin önündeki sokakta yaşatılıyor

Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Operasyonları kapsamında 14 Mayıs 2021 tarihinde şehit düşen Uzman Onbaşı Şehit Yasin Özdamar’ın ismi Belediye Meclisinin temmuz ayı olağan toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Fatih Mahallesi 4619 Sokakta yaşatılacak. Alınan karar sonrasında şehidimizin isminin yer aldığı sokak tabelası kararın hemen ardından ilgili sokağa takılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Şehit Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ın annesi Keziban ve babası Sadettin Özdamar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ederek alınan karardan dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, teşekkür etti. Ziyarete belediye meclisi üyeleri de eşlik etti.

Şehidimizin babası Sadettin Özdamar, “Evimin önündeki sokağa şehidimin ismini verdiniz. Size ve meclisimize minnettarım. Başkanım Allah razı olsun sizden” derken anne Keziban Özdamar da “Fatih Mahallesindeki sokağa isminin verilmiş olmasından dolayı hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Uzman Onbaşı Şehit Yasin Özdamar’ın anne ve babasına Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Sadettin abimiz ve Keziban ablamızın evladı Yasin Özdamar 2021 yılında Pençe Kilit operasyonunda şehit oldu, Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitler bizim her şeyimiz, en büyük değerlerimiz. Şehitlerimizin adının her yerde yaşaması bizim için çok önemli. Sizler bize bir cadde, sokağa şehidimizin ismini verdik diye teşekkür ediyorsunuz. Biz ne yaptık ki, biz ne yapabiliriz ki. Adını yaşatmak anlamında şehidimizin ismini bir sokağa verebildik. Şehidimiz çok büyük bir mertebeye ulaştı. Şehitlik bizim inancımıza göre en büyük mertebe. Bizler fani dünyadayız, önemli olan diğer dünyamız. Yasin şehidimiz, evladımız sizleri omuzunda taşıyacak. Bizlerin yapabileceği şehidimizin ismini yaşatmak. Alınan karar meclisimizin oybirliği ile aldığı bir karardı.  Mecliste olan tüm arkadaşlarımıza bende sizlerin adınıza teşekkür ediyorum. Rabbim kabrini, mekanını cennet eylesin, Allah gani gani rahmet eylesin, sizlere de sabırlar diliyoruz” görüşlerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.