Şehrin yeni cazibe merkezine adım adım…

ISPARTA 25.09.2022 - 18:21, Güncelleme: 25.09.2022 - 18:21
 

Şehrin yeni cazibe merkezine adım adım…

Şehrin yeni cazibe merkezine adım adım…
Yıllardır unutulmuş, adeta kaderine terk edilmiş, Isparta’nın tarihi mesirelik alanlarından birisi olan Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları ile yamaçlık alanlarda oluşturulan kamelyalar, nostaljik dinlenme alanları, piknik bölgeleriyle Andık Deresi Bezirgan Şelalesi şehrin yeni cazibe merkezi oluyor.   Isparta’nın en eski mesirelik alanlarından birisi olan Andık Deresi, Bezirgan Şelalesinin bulunduğu 40 bin metrekarelik alanda çalışmalar hızla sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kirazlıdere ile birbirine entegre edilecek Andık Deresi Bezirgan Şelalesinde incelemelerde bulundu. Kentin tarihinde önemli bir yer tutan ancak yıllardır unutulmuş bir şekilde kaderine terk edilen Andık Deresi Bezirgan Şelalesinin bulunduğu alanda yeni mesirelik alan düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de çalışmaların devam ettiği mesirelik alanda incelemelerde bulundu. Dere Mahallesi köprüsünün bulunduğu alandan başlayarak Andık Deresi şelale ve üst kısımlarına kadar devam eden bölgede, dekoratif taş duvar örülmesi çalışmaları tamamlanmak üzere. Yamaçlık alanda ise nostaljik yürüyüş yolları ile kamelya ve dinlenme alanlarının yapımlarında sona yaklaşılıyor. Şelale bölgesinde havuzların yapımları ile çevre düzenlemeleri sürüyor, aydınlatma ve sulama sistemleri kuruluyor.    Kirazlıdere ile birbirine entegre edilecek Andık Deresi bölgesinin bağlantı yollarında kilit parke taşı döşemeleri bitirilirken, Isparta halkının bugüne kadar tam anlamıyla istifade edemediği mesirelik alan bölgesi vatandaşların dinlenebileceği, huzur bulabileceği, piknik yapabileceği ve eğlenebileceği modern bir hale kavuşturuluyor. Yeni mesirelik alanda Andık Deresi’ne 2 şelalenin yanı sıra yürüyüş, bisiklet ve araç yolu yapılıyor. Andık Deresi şehrin yeni cazibe merkezi oluyor.
Şehrin yeni cazibe merkezine adım adım…

Yıllardır unutulmuş, adeta kaderine terk edilmiş, Isparta’nın tarihi mesirelik alanlarından birisi olan Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları ile yamaçlık alanlarda oluşturulan kamelyalar, nostaljik dinlenme alanları, piknik bölgeleriyle Andık Deresi Bezirgan Şelalesi şehrin yeni cazibe merkezi oluyor.

 

Isparta’nın en eski mesirelik alanlarından birisi olan Andık Deresi, Bezirgan Şelalesinin bulunduğu 40 bin metrekarelik alanda çalışmalar hızla sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kirazlıdere ile birbirine entegre edilecek Andık Deresi Bezirgan Şelalesinde incelemelerde bulundu.

Kentin tarihinde önemli bir yer tutan ancak yıllardır unutulmuş bir şekilde kaderine terk edilen Andık Deresi Bezirgan Şelalesinin bulunduğu alanda yeni mesirelik alan düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de çalışmaların devam ettiği mesirelik alanda incelemelerde bulundu.

Dere Mahallesi köprüsünün bulunduğu alandan başlayarak Andık Deresi şelale ve üst kısımlarına kadar devam eden bölgede, dekoratif taş duvar örülmesi çalışmaları tamamlanmak üzere. Yamaçlık alanda ise nostaljik yürüyüş yolları ile kamelya ve dinlenme alanlarının yapımlarında sona yaklaşılıyor. Şelale bölgesinde havuzların yapımları ile çevre düzenlemeleri sürüyor, aydınlatma ve sulama sistemleri kuruluyor.   

Kirazlıdere ile birbirine entegre edilecek Andık Deresi bölgesinin bağlantı yollarında kilit parke taşı döşemeleri bitirilirken, Isparta halkının bugüne kadar tam anlamıyla istifade edemediği mesirelik alan bölgesi vatandaşların dinlenebileceği, huzur bulabileceği, piknik yapabileceği ve eğlenebileceği modern bir hale kavuşturuluyor. Yeni mesirelik alanda Andık Deresi’ne 2 şelalenin yanı sıra yürüyüş, bisiklet ve araç yolu yapılıyor. Andık Deresi şehrin yeni cazibe merkezi oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.