Senirkent Sel Felaketinin yıl dönümü

ISPARTA 13.07.2022 - 13:50, Güncelleme: 13.07.2022 - 13:50
 

Senirkent Sel Felaketinin yıl dönümü

Senirkent Sel Felaketinin yıl dönümü
ISPARTA HABER- Bugün Senirkent sel felaketinin 27. yıl dönümü. 74 kişinin hayatını kaybettiği bu büyük acının yıl dönümü. Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede silindi, ama kaybedilen 74 canın acısı hala yüreklerde tazeliğini korumaya devam ediyor. Bilindiği gibi Senirkent 13 Temmuz 1995 günü meydana gelensel felaketi ile sarsılmıştı. 74 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği bu acı olayın ardından tam 27 yıl geçti. Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede giderilmeye çalışıldı. Ancak felakette kaybedilen 74 kişinin acısı ise hala dün gibi tazeliğini koruyor. Senirkent’te bir daha böylesi felaketlerin yaşanmaması için gerekli önlemler alındı ve selin geldiği dağlık alan kısa sürede ağaçlandırıldı ve hayvan otlatmaya kapatıldı. Devlet, felaket sonrası Senirkent’in tahrip olan alt yapısını yeniden inşa etti ve ilçede bu felaketin yaraları kısa sürede sarıldı. YÜZLERCE EV HASAR GÖRDÜ… Senirkent’te 13 Temmuz 1995 tarihinde saat 20.10'da Kapı Dağına yağan yağmurun önüne kattığı çamur ilçe merkezine akması sonucu büyük bir sel felaketi meydana gelmişti. 74 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu olay sonunda 209 ev oturulamaz hale gelirken, Devlet tüm imkanları seferber ederek gerekli yatırımları süratle başlatmış ve bunun sonucunda felaketin açtığı zararlar giderilmişti. İşte 13 Temmuz 1995 tarihinde Senirkent'te meydana gelen selfelaketinde hayatını kaybeden 74 kişinin isimleri:  "Havvali ERSOY, Hacı Mürüvvet TORTOP, Ali Kemal BAYRAM,Dudu UTKU, Mehmet OĞUZOĞLU, Havvali OĞUZOĞLU, Sebahat OĞUZOĞLU, Fethiye KARAARSLAN,Ferhan KARAARSLAN, Kamile AKYOL, Kadriye AKYOL, Emine AKYOL, Burak AKYOL, Feden GÜLEŞÇİ, Dudu GÜLEŞÇİ, Gülnur GÜLEŞÇİ, Fatma GÜLEŞÇİ, Yılmaz GÜLEŞÇİ, Yalçın GÜLEŞÇİ, Münevver KALAĞAN, Yüksel YALDIZ, Melahat YALDIZ, Gülsün TAŞDELMİŞ,Özer TAŞDELMİŞ, Havva BULGURCU, Gülsüm BULGURCU, Hatice BULGURCU, Uğur AYAN,Gülnur AYAN, Kamile Sedef AYAN, Fethiye ALAN, Güllü AKKEÇİLİ, İsmet PARLAK,Mustafa ÇELİKÖZ, Ayşe ÇELİKÖZ, Mesut ÇELİKÖZ, Yurdagül ÇELİKÖZ, Ceylan ÇELİKÖZ,Hüseyin Avni İLHAN, Huriye İLHAN, Ayşe İLHAN, Ümmü AŞAN-YILMAZ, Hatice AŞANYILMAZ, Ahmet Remzi ATABAY, Neslihan ATABAY, Ümmü AKÖZ, Hediye ULU¬DAĞ,Muharrem İNAN, Ayşe İNAN, Muammer DEMİRELLİ, Fatma DEMİRELLİ, Havvali DEMİRELLİ, Hasan Ali DEMİRELLİ, Fedime CEVİZLİKAYA, Senem CEVİZLİKAYA, Memnune BARDAK, Gülsüm CANDAN, Cemal KABAK, Ümmühan BAŞKAL, Galip YANIK, Hüseyin TAŞAN,Emine Durdu FINDIK, Muhittin ALAN, Ayşe ALAN, Fatma ALAN, Abdullah ALAN,Fethiye ALAN, Bekir KİRAZ, Ünlü KİRAZ, Ayşe KİRAZ, Neslihan KİRAZ, Sultan KİRAZ, Fatma ÇERÇİ,  
Senirkent Sel Felaketinin yıl dönümü

ISPARTA HABER- Bugün Senirkent sel felaketinin 27. yıl dönümü. 74 kişinin hayatını kaybettiği bu büyük acının yıl dönümü.

Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede silindi, ama kaybedilen 74 canın acısı hala yüreklerde tazeliğini korumaya devam ediyor.

Bilindiği gibi Senirkent 13 Temmuz 1995 günü meydana gelensel felaketi ile sarsılmıştı. 74 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği bu acı olayın ardından tam 27 yıl geçti. Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede giderilmeye çalışıldı. Ancak felakette kaybedilen 74 kişinin acısı ise hala dün gibi tazeliğini koruyor.

Senirkent’te bir daha böylesi felaketlerin yaşanmaması için gerekli önlemler alındı ve selin geldiği dağlık alan kısa sürede ağaçlandırıldı ve hayvan otlatmaya kapatıldı. Devlet, felaket sonrası Senirkent’in tahrip olan alt yapısını yeniden inşa etti ve ilçede bu felaketin yaraları kısa sürede sarıldı.

YÜZLERCE EV HASAR GÖRDÜ…

Senirkent’te 13 Temmuz 1995 tarihinde saat 20.10'da Kapı Dağına yağan yağmurun önüne kattığı çamur ilçe merkezine akması sonucu büyük bir sel felaketi meydana gelmişti. 74 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu olay sonunda 209 ev oturulamaz hale gelirken, Devlet tüm imkanları seferber ederek gerekli yatırımları süratle başlatmış ve bunun sonucunda felaketin açtığı zararlar giderilmişti.

İşte 13 Temmuz 1995 tarihinde Senirkent'te meydana gelen selfelaketinde hayatını kaybeden 74 kişinin isimleri:

 "Havvali ERSOY, Hacı Mürüvvet TORTOP, Ali Kemal BAYRAM,Dudu UTKU, Mehmet OĞUZOĞLU, Havvali OĞUZOĞLU, Sebahat OĞUZOĞLU, Fethiye KARAARSLAN,Ferhan KARAARSLAN, Kamile AKYOL, Kadriye AKYOL, Emine AKYOL, Burak AKYOL, Feden GÜLEŞÇİ, Dudu GÜLEŞÇİ, Gülnur GÜLEŞÇİ, Fatma GÜLEŞÇİ, Yılmaz GÜLEŞÇİ, Yalçın GÜLEŞÇİ, Münevver KALAĞAN, Yüksel YALDIZ, Melahat YALDIZ, Gülsün TAŞDELMİŞ,Özer TAŞDELMİŞ, Havva BULGURCU, Gülsüm BULGURCU, Hatice BULGURCU, Uğur AYAN,Gülnur AYAN, Kamile Sedef AYAN, Fethiye ALAN, Güllü AKKEÇİLİ, İsmet PARLAK,Mustafa ÇELİKÖZ, Ayşe ÇELİKÖZ, Mesut ÇELİKÖZ, Yurdagül ÇELİKÖZ, Ceylan ÇELİKÖZ,Hüseyin Avni İLHAN, Huriye İLHAN, Ayşe İLHAN, Ümmü AŞAN-YILMAZ, Hatice AŞANYILMAZ, Ahmet Remzi ATABAY, Neslihan ATABAY, Ümmü AKÖZ, Hediye ULU¬DAĞ,Muharrem İNAN, Ayşe İNAN, Muammer DEMİRELLİ, Fatma DEMİRELLİ, Havvali DEMİRELLİ, Hasan Ali DEMİRELLİ, Fedime CEVİZLİKAYA, Senem CEVİZLİKAYA, Memnune BARDAK, Gülsüm CANDAN, Cemal KABAK, Ümmühan BAŞKAL, Galip YANIK, Hüseyin TAŞAN,Emine Durdu FINDIK, Muhittin ALAN, Ayşe ALAN, Fatma ALAN, Abdullah ALAN,Fethiye ALAN, Bekir KİRAZ, Ünlü KİRAZ, Ayşe KİRAZ, Neslihan KİRAZ, Sultan KİRAZ, Fatma ÇERÇİ,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.