SULAMA SEZONU AÇILDI EĞİRDİR GÖLÜNÜN SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

ISPARTA 03.06.2022 - 11:40, Güncelleme: 03.06.2022 - 11:40
 

SULAMA SEZONU AÇILDI EĞİRDİR GÖLÜNÜN SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

SULAMA SEZONU AÇILDI EĞİRDİR GÖLÜNÜN SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan son ölçümde Eğirdir Gölü su kotu 915,54 metre olarak ölçüldü. Geçen yılın aynı döneminde yapılan ölçümde su kotu 915,76 metre olarak ölçümlenen gölde geçen yıla göre 22 santimetrelik bir düşüş yaşandı. EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "17 Mayıs'tan bu zamana kadar 3 santim düşüş meydana gelmiş. Geçen yıl bugün yapılan ölçüme göre santim daha düşük seviyede seyrediyoruz. Meteorolojiye göre bugün ve yarın başlayacağı tahmin edilen yağışlarla 2 santim daha yükselme meydana gelirse geçen yıla göre 20 santim düşük seviyeyle kapatmış olacağız. Sulama sezonu 1 Haziran itibariyle birçok yerde başladı" dedi.
SULAMA SEZONU AÇILDI EĞİRDİR GÖLÜNÜN SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan son ölçümde Eğirdir Gölü su kotu 915,54 metre olarak ölçüldü. Geçen yılın aynı döneminde yapılan ölçümde su kotu 915,76 metre olarak ölçümlenen gölde geçen yıla göre 22 santimetrelik bir düşüş yaşandı.
EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "17 Mayıs'tan bu zamana kadar 3 santim düşüş meydana gelmiş. Geçen yıl bugün yapılan ölçüme göre santim daha düşük seviyede seyrediyoruz. Meteorolojiye göre bugün ve yarın başlayacağı tahmin edilen yağışlarla 2 santim daha yükselme meydana gelirse geçen yıla göre 20 santim düşük seviyeyle kapatmış olacağız. Sulama sezonu 1 Haziran itibariyle birçok yerde başladı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.