Sütçüler kekiği torakla buluştu

EKONOMİ 15.10.2022 - 11:22, Güncelleme: 15.10.2022 - 11:46
 

Sütçüler kekiği torakla buluştu

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Sütçüler kekiği kültüre alındı
Tarımı yapılmadan yalnızca doğadan toplandığı için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Sütçüler kekiğinde (Origanum minutiflorum) kültüre alma çalışmaları başlatıldı. Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından uzun yıllardan beri yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Bu ön çalışmaların sonucunda tohum çimlendirme protokolü sağlanarak sağlıklı Sütçüler kekiği fideleri elde edildi. MAREM'de elde edilen Sütçüler kekiği fideleri, mutlak endemizm gösterdiği bölgelerden olan Sütçüler ilçesi Gümü köyünde üretici Adem Kılıç'ın arazisine dikildi. Düzenlenen dikim şenliğinde ilçe kaymakamı ve protokol üyeleri kekik fidelerini toprakla buluşturdu. “Dikim Şenliği” olarak düzenlenen etkinliğe Sütçüler Kaymakam Vekili Kerem YÜCE, İl Tarım ve Orman Müdürü Eyup ADIGÜZEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali GÖÇER, Enstitümüz personelleri, ISUBÜ Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, il ve ilçe kurum yönetici ve personelleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.  
Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Sütçüler kekiği kültüre alındı

Tarımı yapılmadan yalnızca doğadan toplandığı için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Sütçüler kekiğinde (Origanum minutiflorum) kültüre alma çalışmaları başlatıldı.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından uzun yıllardan beri yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Bu ön çalışmaların sonucunda tohum çimlendirme protokolü sağlanarak sağlıklı Sütçüler kekiği fideleri elde edildi. MAREM'de elde edilen Sütçüler kekiği fideleri, mutlak endemizm gösterdiği bölgelerden olan Sütçüler ilçesi Gümü köyünde üretici Adem Kılıç'ın arazisine dikildi. Düzenlenen dikim şenliğinde ilçe kaymakamı ve protokol üyeleri kekik fidelerini toprakla buluşturdu. “Dikim Şenliği” olarak düzenlenen etkinliğe Sütçüler Kaymakam Vekili Kerem YÜCE, İl Tarım ve Orman Müdürü Eyup ADIGÜZEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali GÖÇER, Enstitümüz personelleri, ISUBÜ Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, il ve ilçe kurum yönetici ve personelleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.