Tarımsal Üretimle binlerce kişiye ekmek veren köy DEREGÜMÜ

ISPARTA 01.08.2022 - 14:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 14:05
 

Tarımsal Üretimle binlerce kişiye ekmek veren köy DEREGÜMÜ

Tarımsal Üretimle binlerce kişiye ekmek veren köy DEREGÜMÜ
Birçok köy şehir merkezine göç verirken Deregümü Köyü 2007’de 855 olan nüfusunu bugün 2 binin üzerine çıkarmış. Yaşayan ve üreten bir köy Deregümü… Bu yıl 750 dekar örtü altı alanda üretim yapılan domatesten 10 bin ton rekolte bekleniyor. Fiyatlar ise şimdilik üreticiyi memnun ediyor. Deregümü köyü binlerce kişiye ise istihdam sağlıyor. Köy muhtarı Ali Toprakçı’nın mesajı net: “Üretmekten vazgeçmeyelim”   Bu sezon köyde yaklaşık 750 dekar alanda milyonlarca fide toprakla buluşturuldu. Köy muhtarı Ali Toprakçı, 10 bin tonun üzerinde domates rekoltesi beklediklerini söyledi.    10 BİN TONUN ÜZERİNDE REKOLTE BEKLENİYOR Haber Sulh Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli’ye konuşan Muhtar Ali Toprakçı, “Bu yıl yaklaşık 750 dekar örtü altı alanda domates fidelerimizi toprakla buluşturmuştuk. 10 bin tonun üzerinde bir rekolte beklentimiz var. Fiyatlar ortalama 8-10 TL arasında. Elbette yaşanan ekonomik durumda girdi maliyetleri bir hayli yüksek. Ancak, bu rakamlar üreticimiz açısından kötü rakamlar değil” dedi. ÖNEMLİ BİR İHRACAT KALEMİ Üretilen domatesin başta Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, İzmir gibi illere gönderildiğine değinen Toprakçı, “Aynı zamanda büyük bir bölümü de Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu ay içerisinde ihracatımız da başlayacak. Ürettiğimiz ürünler gittiği yerlerde her zaman için büyük talep görüyor” şeklinde konuştu. MİLLİ EKONOMİYE KATKI Girdilerin fazla olduğu bir dönemde Deregümü köyü çiftçisinin üretmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydeden Toprakçı, “Aynı zamanda istihdam ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz. Çevremizdeki köylere de üretimden yana olduğumuzu göstererek onları da üretime teşvik ediyoruz. Alın terini toprağa akıtan tüm çiftçilerimizin sezonlarının bereketli olmasını diliyorum. Deregümü köyü karanfil ve domates sezonunda yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Ailelerini de hesap edersek 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanmış oluyor. Nakliyeci ve diğer unsurları da katarsak Deregümü köyünün büyük istihdam sağladığını söyleyebiliriz” diye konuştu. ÜRETİM VARSA GELECEK VAR Tarım alanlarının korunması gerektiğine işaret eden Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, “İmar alanları belirlenirken kırmızı çizgi tarımsal alanlar olmalıdır. Dünya ve Türkiye gıda krizini konuşuyor. Kapıda böyle bir tehlike var. O yüzden inatla, ısrarla üretmek zorundayız. Deregümü köyü bunun bilincinde üretmekten hiç vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Üretim varsa gelecek var” dedi.  Kaynak : Habersulh  
Tarımsal Üretimle binlerce kişiye ekmek veren köy DEREGÜMÜ

Birçok köy şehir merkezine göç verirken Deregümü Köyü 2007’de 855 olan nüfusunu bugün 2 binin üzerine çıkarmış. Yaşayan ve üreten bir köy Deregümü… Bu yıl 750 dekar örtü altı alanda üretim yapılan domatesten 10 bin ton rekolte bekleniyor. Fiyatlar ise şimdilik üreticiyi memnun ediyor. Deregümü köyü binlerce kişiye ise istihdam sağlıyor. Köy muhtarı Ali Toprakçı’nın mesajı net: “Üretmekten vazgeçmeyelim”

 

Bu sezon köyde yaklaşık 750 dekar alanda milyonlarca fide toprakla buluşturuldu. Köy muhtarı Ali Toprakçı, 10 bin tonun üzerinde domates rekoltesi beklediklerini söyledi.   

10 BİN TONUN ÜZERİNDE REKOLTE BEKLENİYOR

Haber Sulh Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli’ye konuşan Muhtar Ali Toprakçı, “Bu yıl yaklaşık 750 dekar örtü altı alanda domates fidelerimizi toprakla buluşturmuştuk. 10 bin tonun üzerinde bir rekolte beklentimiz var. Fiyatlar ortalama 8-10 TL arasında. Elbette yaşanan ekonomik durumda girdi maliyetleri bir hayli yüksek. Ancak, bu rakamlar üreticimiz açısından kötü rakamlar değil” dedi.

ÖNEMLİ BİR İHRACAT KALEMİ

Üretilen domatesin başta Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, İzmir gibi illere gönderildiğine değinen Toprakçı, “Aynı zamanda büyük bir bölümü de Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu ay içerisinde ihracatımız da başlayacak. Ürettiğimiz ürünler gittiği yerlerde her zaman için büyük talep görüyor” şeklinde konuştu.

MİLLİ EKONOMİYE KATKI

Girdilerin fazla olduğu bir dönemde Deregümü köyü çiftçisinin üretmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydeden Toprakçı, “Aynı zamanda istihdam ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz. Çevremizdeki köylere de üretimden yana olduğumuzu göstererek onları da üretime teşvik ediyoruz. Alın terini toprağa akıtan tüm çiftçilerimizin sezonlarının bereketli olmasını diliyorum. Deregümü köyü karanfil ve domates sezonunda yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Ailelerini de hesap edersek 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanmış oluyor. Nakliyeci ve diğer unsurları da katarsak Deregümü köyünün büyük istihdam sağladığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

ÜRETİM VARSA GELECEK VAR

Tarım alanlarının korunması gerektiğine işaret eden Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, “İmar alanları belirlenirken kırmızı çizgi tarımsal alanlar olmalıdır. Dünya ve Türkiye gıda krizini konuşuyor. Kapıda böyle bir tehlike var. O yüzden inatla, ısrarla üretmek zorundayız. Deregümü köyü bunun bilincinde üretmekten hiç vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Üretim varsa gelecek var” dedi. 

Kaynak : Habersulh

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.