Tek Damla Yaşam yayınlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2023 - 11:30, Güncelleme: 03.09.2023 - 11:07
 

Tek Damla Yaşam yayınlandı

Tek Damla Yaşam yayınlandı
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Gökhan Evecen’in danışmanlığında çekilen “Tek Damla Yaşam” belgeseli Youtube üzerinden yayınlandı.AÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Beyza Nur Öztürk, Atakan Yöntem ve Cem Güleryüz’ün bitirme projesi olan “Tek Damla Yaşam” belgeselinde, Avlan Gölü, Karagöl ve Manay Gölü’ndeki kuraklığa ve yok olan yaşama dikkat çekildi. Belgeselde konuşan bölge sakinleri, “Sulu tarım başladı göl bitti” derken akademisyenler iklim değişikliği ve kuraklığın tarımı, hayvancılığı ve kültürü etkileyen bir bütün olduğuna dikkat çekti.Belgeselde yer alan isimlerden AÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Ekmeğini denizden, sudan kazanan insanlardık biz. Bu nedenle akademik kariyerim de bu yolda ilerledi” dedi. Prof. Dr. Gökoğlu, “Boğazkent’in üzerinden turnalar geçerdi. Küçük göller vardı, göç sırasında turnalar bu göller üzerinde dinlenirdi. Daha sonra bu göller kurutuldu, üzerine oteller yapıldı” şeklinde konuştu.Manay için çağrıMuratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, temmuzda ziyaret ettiği Manay’da, 1950-1965 yılları arasında DSİ tarafından Manav Gölü’nün kurutulması sonrası bölgenin ikliminde yaşanan değişime dikkat çekmişti. Başkan Uysal, insanoğlunun doğayla ilişkilerinde uzun vadeli düşünmesi gerektiğini belirterek yetkililere “Manay Mahallemizin gölede ihtiyacı var. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum” çağrısında bulunmuştu.
Tek Damla Yaşam yayınlandı
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Gökhan Evecen’in danışmanlığında çekilen “Tek Damla Yaşam” belgeseli Youtube üzerinden yayınlandı.
AÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Beyza Nur Öztürk, Atakan Yöntem ve Cem Güleryüz’ün bitirme projesi olan “Tek Damla Yaşam” belgeselinde, Avlan Gölü, Karagöl ve Manay Gölü’ndeki kuraklığa ve yok olan yaşama dikkat çekildi. Belgeselde konuşan bölge sakinleri, “Sulu tarım başladı göl bitti” derken akademisyenler iklim değişikliği ve kuraklığın tarımı, hayvancılığı ve kültürü etkileyen bir bütün olduğuna dikkat çekti.
Belgeselde yer alan isimlerden AÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Ekmeğini denizden, sudan kazanan insanlardık biz. Bu nedenle akademik kariyerim de bu yolda ilerledi” dedi. Prof. Dr. Gökoğlu, “Boğazkent’in üzerinden turnalar geçerdi. Küçük göller vardı, göç sırasında turnalar bu göller üzerinde dinlenirdi. Daha sonra bu göller kurutuldu, üzerine oteller yapıldı” şeklinde konuştu.

Manay için çağrı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, temmuzda ziyaret ettiği Manay’da, 1950-1965 yılları arasında DSİ tarafından Manav Gölü’nün kurutulması sonrası bölgenin ikliminde yaşanan değişime dikkat çekmişti. Başkan Uysal, insanoğlunun doğayla ilişkilerinde uzun vadeli düşünmesi gerektiğini belirterek yetkililere “Manay Mahallemizin gölede ihtiyacı var. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum” çağrısında bulunmuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.