Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması Başladı

ISPARTA 27.07.2022 - 12:55, Güncelleme: 27.07.2022 - 12:55
 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması Başladı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması Başladı
ISPARTA HABER - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilere Dayalı Üretimin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında tıbbi ve aromatik bitki ürünlerinin daha yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi amacıyla Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması başlatıldı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması’nın birinci oturumu, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Çalışmaya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tıbbi ve aromatik bitkiler ile kozmetik sektörlerinin temsilcileri ve konuya ilgili vatandaşlar katıldı. BAKA uzmanlarının ve Markalaşma Uzmanı Alper Akın’ın sunumlarını yapmasının ardından çalışmanın birinci oturumu tamamlandı. Çalışmanın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe Markalaşma” konulu odak grup çalışması yapıldı. Söz konusu odak grup çalışmalarının Antalya ve Burdur illerimizde de yapılarak sektör ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi sağlanacak. Ortaya çıkacak verilerle bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerin markalaşma sürecine katkı sunulması hedefleniyor. Odak grup çalışmalarına ek olarak bölgemiz illerinin sektör temsilcileri ile mülakatlar yapılacak ve ilgili diğer paydaşlara yönelik de anket çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda  “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Stratejisi ve Eylem Planı” ile bölgeye özgü bir logo ve slogan oluşturulması çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.  
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması Başladı

ISPARTA HABER - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilere Dayalı Üretimin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında tıbbi ve aromatik bitki ürünlerinin daha yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi amacıyla Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması başlatıldı.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Çalışması’nın birinci oturumu, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Çalışmaya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tıbbi ve aromatik bitkiler ile kozmetik sektörlerinin temsilcileri ve konuya ilgili vatandaşlar katıldı. BAKA uzmanlarının ve Markalaşma Uzmanı Alper Akın’ın sunumlarını yapmasının ardından çalışmanın birinci oturumu tamamlandı.

Çalışmanın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe Markalaşma” konulu odak grup çalışması yapıldı. Söz konusu odak grup çalışmalarının Antalya ve Burdur illerimizde de yapılarak sektör ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi sağlanacak. Ortaya çıkacak verilerle bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerin markalaşma sürecine katkı sunulması hedefleniyor.

Odak grup çalışmalarına ek olarak bölgemiz illerinin sektör temsilcileri ile mülakatlar yapılacak ve ilgili diğer paydaşlara yönelik de anket çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda  “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Markalaşma Stratejisi ve Eylem Planı” ile bölgeye özgü bir logo ve slogan oluşturulması çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.