Türkiye’nin Çırağı Terzi Emre seçildi

ISPARTA 15.09.2023 - 10:24, Güncelleme: 15.09.2023 - 10:38
 

Türkiye’nin Çırağı Terzi Emre seçildi

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Türkiye’de Yılın Çırağı Isparta’dan seçildi. Terzilik mesleğini çırak olarak sürdüren Emre Gülşen, Isparta’yı, ahiliğin merkezi Kırşehir’de düzenlenecek törenlerde temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.
Ahilik geleneğini, tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl kutlanan ve bu yıl Türkiye genelinde 36’ncısı gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Yılın Ahisi,  Kalfası ve Çırağı belirlendi. Ticaret Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye’de Yılın Çırağı Ispartalı Emre Gülşen oldu. ÖDÜLÜNÜ KIRŞEHİR’DE ALACAK Annesinin mesleği olan terziliğe küçük yaşlarda başlayan son bir yıldır bu mesleği düzenli olarak yürüten 18 yaşındaki Emre Gülşen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ı ziyaret etti. Birlik Başkanı Tural, yaptığı açıklamada “Bu yıl Ahilik Haftası kutlamalarını 18-24 Eylül tarihleri arasında yapıyoruz. Biliyorsunuz her yıl illerde Yılın Ahisi,  Kalfası ve Çırağı belirlenir. Bundan ayrı olarak Ticaret Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından Türkiye’de Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı belirlenir. İşte ülke genelinde yapılan değerlendirme sonucu çırak adayları arasından, ilimizden Emre Gülşen Türkiye’de Yılın Çırağı ödülünü almaya layık görüldü.  Babası da esnaf olan,  aslen Gelendostlu olup ilimizde ikamet eden Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi, 18 yaşındaki Emre kardeşimiz annesinin mesleği, terzilik dalında usta olma yolunda ilerliyor.  İlimizdeki etkinliklerin bitmesinin ardından Emre kardeşimizle 23 Eylül Cumartesi ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de Cacabey Meydanında düzenlenecek devlet törenine katılacağız. Kendisi burada Türkiye Yılın Çırağı ödülünü alacak. İlimize ve bizlere bu gururu ve onuru yaşattığı için kendisini tebrik ediyor, tüm esnaf ve sanatkar camiamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. ISPARTA’YI TEMSİL ETMEK GURUR VERİCİ Türkiye’de Yılın Çırağı olmaya layık görülen Emre Gülşen de “Çok mutluyum. Beni yetiştiren ustalarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Terzilik mesleğine çok önce başladım ama bir yıldır düzenli olarak bu mesleği yapıyorum. Ahmet Başkanımla Kırşehir’de düzenlenecek törenlere katılacağız. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Isparta’yı Kırşehir’de düzenlenecek kutlama törenlerinde temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Türkiye’de Yılın Çırağı Isparta’dan seçildi. Terzilik mesleğini çırak olarak sürdüren Emre Gülşen, Isparta’yı, ahiliğin merkezi Kırşehir’de düzenlenecek törenlerde temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Ahilik geleneğini, tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl kutlanan ve bu yıl Türkiye genelinde 36’ncısı gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Yılın Ahisi,  Kalfası ve Çırağı belirlendi. Ticaret Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye’de Yılın Çırağı Ispartalı Emre Gülşen oldu.

ÖDÜLÜNÜ KIRŞEHİR’DE ALACAK

Annesinin mesleği olan terziliğe küçük yaşlarda başlayan son bir yıldır bu mesleği düzenli olarak yürüten 18 yaşındaki Emre Gülşen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ı ziyaret etti. Birlik Başkanı Tural, yaptığı açıklamada “Bu yıl Ahilik Haftası kutlamalarını 18-24 Eylül tarihleri arasında yapıyoruz. Biliyorsunuz her yıl illerde Yılın Ahisi,  Kalfası ve Çırağı belirlenir. Bundan ayrı olarak Ticaret Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından Türkiye’de Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı belirlenir. İşte ülke genelinde yapılan değerlendirme sonucu çırak adayları arasından, ilimizden Emre Gülşen Türkiye’de Yılın Çırağı ödülünü almaya layık görüldü.  Babası da esnaf olan,  aslen Gelendostlu olup ilimizde ikamet eden Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi, 18 yaşındaki Emre kardeşimiz annesinin mesleği, terzilik dalında usta olma yolunda ilerliyor.  İlimizdeki etkinliklerin bitmesinin ardından Emre kardeşimizle 23 Eylül Cumartesi ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de Cacabey Meydanında düzenlenecek devlet törenine katılacağız. Kendisi burada Türkiye Yılın Çırağı ödülünü alacak. İlimize ve bizlere bu gururu ve onuru yaşattığı için kendisini tebrik ediyor, tüm esnaf ve sanatkar camiamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ISPARTA’YI TEMSİL ETMEK GURUR VERİCİ

Türkiye’de Yılın Çırağı olmaya layık görülen Emre Gülşen de “Çok mutluyum. Beni yetiştiren ustalarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Terzilik mesleğine çok önce başladım ama bir yıldır düzenli olarak bu mesleği yapıyorum. Ahmet Başkanımla Kırşehir’de düzenlenecek törenlere katılacağız. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Isparta’yı Kırşehir’de düzenlenecek kutlama törenlerinde temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.