Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışları sona erdi

ISPARTA 12.06.2023 - 13:19, Güncelleme: 12.06.2023 - 13:19
 

Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışları sona erdi

Isparta Uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Uluslararası Binicilik Federasyonu ile Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğinde Isparta Valiliği, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kamu kurum kuruluşlarının organizasyonunda start alan CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Isparta Atlı Spor Kulübü'nde düzenlendi.  Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, İran, Bulgaristan ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden katılan 100 binici Gönen ilçesi sınırlarında 2 gün süren Atlı Dayanıklılık yarışmalarında yarıştı.  Atlı dayanıklılık yarışmalarında yarışmacılar, start aldıktan sonra belirlenen kilometrelik parkuru tamamladıktan sonra dinlenme alanına alındı. Burada 40 dakika dinlenen ve veteriner kontrolünden sağlıklı bir şekilde geçen atlar, bir sonraki tura devam etme hakkı kazanarak yarışlara devam etti.  Biniciler atlarıyla birlikte Ulusal da 40-60-80 kilometre, Uluslararası ise 100, 120, 160 mesafelerin deyarıştı. Türkiye'de ilk kez düzenlenen CEI3* (160 km) yarışlarda ise dereceye giren atlar Türkiye Milli Takımında Eylül ayında Hollanda’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında temsil edecek.  GÜL KOKULU YARIŞMA Organizasyonların Haziran ayında yapılması ise ayrı anlam taşıdı. İlimiz gül hasat sezonunda biniciler atlarıyla gül bahçeleri arasında doğanın eşsiz güzelliğiyle yarıştı.  İki gün süren yarışları yakından takip eden Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ilimizin Uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İl Müdürü Mahmut Danayiyen, organizasyonda emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşları hakem, veteriner, antrenörler ve herkese teşekkürlerini iletti. ÖDÜL TÖRENİ Yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Törene Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tüm General Emre Tayanç, Gönen Kaymakamı Ali Argana, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Çelik, Devlet Demir Yolları Bölge Müdür Yardımcısı Furkan Zengin, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaeş ve davetliler katıldı.  Protokol üyeleri dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim etti. Organizasyon günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.  
Isparta Uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Binicilik Federasyonu ile Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğinde Isparta Valiliği, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kamu kurum kuruluşlarının organizasyonunda start alan CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Isparta Atlı Spor Kulübü'nde düzenlendi. 

Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, İran, Bulgaristan ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden katılan 100 binici Gönen ilçesi sınırlarında 2 gün süren Atlı Dayanıklılık yarışmalarında yarıştı. 

Atlı dayanıklılık yarışmalarında yarışmacılar, start aldıktan sonra belirlenen kilometrelik parkuru tamamladıktan sonra dinlenme alanına alındı. Burada 40 dakika dinlenen ve veteriner kontrolünden sağlıklı bir şekilde geçen atlar, bir sonraki tura devam etme hakkı kazanarak yarışlara devam etti. 

Biniciler atlarıyla birlikte Ulusal da 40-60-80 kilometre, Uluslararası ise 100, 120, 160 mesafelerin deyarıştı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen CEI3* (160 km) yarışlarda ise dereceye giren atlar Türkiye Milli Takımında Eylül ayında Hollanda’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında temsil edecek.

 GÜL KOKULU YARIŞMA

Organizasyonların Haziran ayında yapılması ise ayrı anlam taşıdı. İlimiz gül hasat sezonunda biniciler atlarıyla gül bahçeleri arasında doğanın eşsiz güzelliğiyle yarıştı. 

İki gün süren yarışları yakından takip eden Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ilimizin Uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İl Müdürü Mahmut Danayiyen, organizasyonda emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşları hakem, veteriner, antrenörler ve herkese teşekkürlerini iletti.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Törene Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tüm General Emre Tayanç, Gönen Kaymakamı Ali Argana, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Çelik, Devlet Demir Yolları Bölge Müdür Yardımcısı Furkan Zengin, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaeş ve davetliler katıldı. 

Protokol üyeleri dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim etti. Organizasyon günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.