Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği SDÜ’de Konuşuldu

ISPARTA 26.10.2022 - 12:06, Güncelleme: 26.10.2022 - 12:06
 

Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği SDÜ’de Konuşuldu

“Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği” SDÜ’de Konuşuldu
Süleyman Demirel Üniversitesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Topluluğu tarafından düzenlenen “Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği” konulu panel ile Ulaştırma Eski Bakanı Oktay Vural, öğrencilerle buluştu.  Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde, “değişen dünya düzeni”, “ticaret”, “küreselleşme”, “teknoloji”, “demografi” ve “enerji kaynakları” ele alındı. Yeni bir çağın eşiğinde olunup olunmadığının farkına varılıp Atatürk gibi Yeniçağı hayal edilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Vural, küresellikten bölgeselliğe geçen dünyamızda, devletlerin küresel çöküşünün diğer devletleri de etkilediğini vurguladı. Dünya genelinde yaşanan teknolojik gelişmelerin jeopolitik rekabete ve güce öncülük edebileceğine dikkat çeken Vural, yapay zekanın ekonomik çapta gelişme sağladığını ifade etti. Vural sözlerinin devamında şunları söyledi: “Genç dünya, yaşlanan dünyaya dönüşüyor. Doğurganlık düşüyor, daha fazla genç nüfusa sahip olamayacağımız dönemlere giriyoruz. Bulaşıcı hastalıklar yerini kronik bulaşıcı olmayan hastalıklara bırakıyor. Bu durum ülkeler arasında rekabete yol açıyor.” Enerji kaynaklarının önemine de değinen Vural, tüm dünya gibi alternatifler bulunması gerektiğini vurguladı.
“Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği” SDÜ’de Konuşuldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Topluluğu tarafından düzenlenen “Üniversite Öğrencileri ve Ülkenin Geleceği” konulu panel ile Ulaştırma Eski Bakanı Oktay Vural, öğrencilerle buluştu.

 Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde, “değişen dünya düzeni”, “ticaret”, “küreselleşme”, “teknoloji”, “demografi” ve “enerji kaynakları” ele alındı.

Yeni bir çağın eşiğinde olunup olunmadığının farkına varılıp Atatürk gibi Yeniçağı hayal edilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Vural, küresellikten bölgeselliğe geçen dünyamızda, devletlerin küresel çöküşünün diğer devletleri de etkilediğini vurguladı.

Dünya genelinde yaşanan teknolojik gelişmelerin jeopolitik rekabete ve güce öncülük edebileceğine dikkat çeken Vural, yapay zekanın ekonomik çapta gelişme sağladığını ifade etti. Vural sözlerinin devamında şunları söyledi: “Genç dünya, yaşlanan dünyaya dönüşüyor. Doğurganlık düşüyor, daha fazla genç nüfusa sahip olamayacağımız dönemlere giriyoruz. Bulaşıcı hastalıklar yerini kronik bulaşıcı olmayan hastalıklara bırakıyor. Bu durum ülkeler arasında rekabete yol açıyor.”

Enerji kaynaklarının önemine de değinen Vural, tüm dünya gibi alternatifler bulunması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.