USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMINA DİKKAT!

ISPARTA 08.06.2022 - 13:46, Güncelleme: 08.06.2022 - 13:46
 

USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMINA DİKKAT!

USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMINA DİKKAT!
CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre herkesin elektrik aboneliğini kendi adına alması ve bilgilerinin güncel olması gerektiğine dikkat çekildi. Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Akdeniz bölgesinde 1,9 milyonun üzerinde aboneye görevli tedarik şirketi olarak hizmet veren CK Enerji Akdeniz Elektrik, tüketicileri ‘usulsüz elektrik kullanımı’ konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Konuyla ilgili olarak CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında, elektrik aboneliğinin kullanıcı üzerinde bulunmasının zorunlu olduğuna işaret edilerek, “Aksi durumda usulsüz kullanım doğmaktadır. Bu durumda ise yönetmelikte yer alan cezai yaptırımlar çerçevesinde önce ihbarname gönderilmekte ardından da enerjiyi kesme süreci başlatılabilmektedir” denildi.   VEFAT EDEN ABONELER İÇİN İPTAL BAŞVRUSU YAPILMALI Şirketten yapılan açıklamada vefat eden tüketicilerin elektrik aboneliklerinin varisleri tarafından iptal edilmesi gerektiğine de dikkat çekilerek, “Tüketicilerin, vefat eden aboneler üzerinden elektrik kullanmaya devam etmesi de usulsüz kullanıma girmektedir. Bu nedenle söz konusu durumda vefat edenlerin yakınlarının abonelik iptali için başvurması, elektrik tüketimini kim gerçekleştiriyor ise aboneliğin o kişinin üzerine alınması gerekmektedir” ifadesine yer verildi.   “ELEKTRİK ABONELİĞİ KULLANICININ ÜZERİNE OLMALIDIR” Elektrik aboneliğinin kullanıcı adına olmaması halinde cezai yaptırımların dışında bazı mağduriyetlerinin de ortaya çıktığı anımsatılan açıklamada şöyle denildi: “Evini kiraya verdiği halde elektrik aboneliğini kiracının üzerine devretmeyen ev sahibi, kiracının fatura ödememesi halinde elektrik borcundan sorumlu oluyor, kiracısının ödemediği fatura nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Yine bir evden taşınırken aboneliğini sonlandırmayan tüketici de eğer o konuta yeni taşınan kişi faturayı ödemezse kullanmadığı elektriğin borcunu ödemek zorunda kalabiliyor.” Abonelik devrinin mülkiyet hakları ile bağlantısının olmadığının vurgulandığı açıklamada, mülk sahiplerinin diledikleri zaman aboneliklerini üzerlerine alabileceklerine işaret edilerek, “Bu arada abonelik devirleri sonrasında güvence bedelleri güncellenmiş hali ile tüketicilere iade edilmektedir” bilgisi paylaşıldı.   “TÜKETİCİLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİNİN GÜNCEL OLMASI ÖNEMLİ” Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca, tüketicilerin abonelik esnasında şirkete bildirdikleri iletişim adreslerinde değişiklik olması halinde bu bilgileri güncellemeleri gerektiği, aksi takdirde kayıtlı telefon numarası ve/veya elektronik posta adresinin bildirimlerde geçerli olacağı da hatırlatıldı.  
USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMINA DİKKAT!

CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre herkesin elektrik aboneliğini kendi adına alması ve bilgilerinin güncel olması gerektiğine dikkat çekildi.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Akdeniz bölgesinde 1,9 milyonun üzerinde aboneye görevli tedarik şirketi olarak hizmet veren CK Enerji Akdeniz Elektrik, tüketicileri ‘usulsüz elektrik kullanımı’ konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Konuyla ilgili olarak CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında, elektrik aboneliğinin kullanıcı üzerinde bulunmasının zorunlu olduğuna işaret edilerek, “Aksi durumda usulsüz kullanım doğmaktadır. Bu durumda ise yönetmelikte yer alan cezai yaptırımlar çerçevesinde önce ihbarname gönderilmekte ardından da enerjiyi kesme süreci başlatılabilmektedir” denildi.

 

VEFAT EDEN ABONELER İÇİN İPTAL BAŞVRUSU YAPILMALI

Şirketten yapılan açıklamada vefat eden tüketicilerin elektrik aboneliklerinin varisleri tarafından iptal edilmesi gerektiğine de dikkat çekilerek, “Tüketicilerin, vefat eden aboneler üzerinden elektrik kullanmaya devam etmesi de usulsüz kullanıma girmektedir. Bu nedenle söz konusu durumda vefat edenlerin yakınlarının abonelik iptali için başvurması, elektrik tüketimini kim gerçekleştiriyor ise aboneliğin o kişinin üzerine alınması gerekmektedir” ifadesine yer verildi.

 

“ELEKTRİK ABONELİĞİ KULLANICININ ÜZERİNE OLMALIDIR”

Elektrik aboneliğinin kullanıcı adına olmaması halinde cezai yaptırımların dışında bazı mağduriyetlerinin de ortaya çıktığı anımsatılan açıklamada şöyle denildi:

“Evini kiraya verdiği halde elektrik aboneliğini kiracının üzerine devretmeyen ev sahibi, kiracının fatura ödememesi halinde elektrik borcundan sorumlu oluyor, kiracısının ödemediği fatura nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Yine bir evden taşınırken aboneliğini sonlandırmayan tüketici de eğer o konuta yeni taşınan kişi faturayı ödemezse kullanmadığı elektriğin borcunu ödemek zorunda kalabiliyor.”

Abonelik devrinin mülkiyet hakları ile bağlantısının olmadığının vurgulandığı açıklamada, mülk sahiplerinin diledikleri zaman aboneliklerini üzerlerine alabileceklerine işaret edilerek, “Bu arada abonelik devirleri sonrasında güvence bedelleri güncellenmiş hali ile tüketicilere iade edilmektedir” bilgisi paylaşıldı.

 

“TÜKETİCİLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİNİN GÜNCEL OLMASI ÖNEMLİ”

Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca, tüketicilerin abonelik esnasında şirkete bildirdikleri iletişim adreslerinde değişiklik olması halinde bu bilgileri güncellemeleri gerektiği, aksi takdirde kayıtlı telefon numarası ve/veya elektronik posta adresinin bildirimlerde geçerli olacağı da hatırlatıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.