Üzüm Pazarı Esnafına müjde

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.02.2020 - 17:35, Güncelleme: 11.02.2020 - 17:35
 

Üzüm Pazarı Esnafına müjde

Antalya Anıtlar Kurulu’nun Tarihi Üzüm Çarşısı’nın üst örtüsünün kaldırılması ile ilgili tartışmalara Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen son noktayı koydu. Üzüm Çarşısında Isparta’ya yakışmayan görüntüler olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “yeni bir proje hazırlandı. Hazırlanan projeye göre tarihi çarşımızı yenileceğiz” dedi.
Antalya Anıtlar Kurulu’nun üst örtüsünün kaldırılması kararı verdiği Tarihi Üzüm Çarşısı için yeni bir proje hazırlandı. Hazırlanan projeye göre üst örtü kaldırılacak. Yapıların tümü 2 katlı hale getirilecek. Bütün binalar tarihe yakışan bir şekilde düzenlenecek.   Başkan Başdeğirmen: Çok güzel bir proje ile düzenleyeceğiz Projenin ayrıntılarını Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, anlattı. Anıtlar Kurulu kararı nedeniyle üzüm çarşısında bir çivi dahi çakılamadığını belirten Başkan Başdeğirmen, “üstten baktığınız zaman çok kötü bir görüntü var. Isparta’ya yakışmıyor. Onun için burayı düzelteceğiz” dedi.  “Tarihi Üzüm Çarşısıyla alakalı daha önce çizilen bir proje var önceki yıllarda Ispartalı bir mimarımız hazırlamış ve bu proje anıtlar kuruluna sunulmuş anıtlar kurulunun talebiyle yapılan bir çalışma var ancak uygulamacılar tarafından belediye veya oradaki esnaf tarafından uygulamaya konulmamış tabiî ki orada doğalgaz yok ve oraya farklı yapmak istedikleri şeyleri de yapamıyorlar bir çivi bile çakamıyorlar. Ben geçenlerde gittim oradaki esnaf arkadaşları dolaştım yeni projede o üstler açılıyor aslında o bölge esnafının kırmızı çizgisi dediğimiz üstünün açılma olayı fakat orasının üstü açılıyor ama nasıl bir mimari olacak önce onu görmeleri lazım o bölgede 3 katlı olan binalar  2 kata indiriliyor 1 katlı olan yerlerde 2 kata çıkarılıyor. İyaş otele gidin üst kafe kısmından bir bakın oranın çatısını bir görün o kadar kötü ki Isparta gibi bir şehre yakışmıyor. Öncelikle biz orayı iki katlı hale getiriyoruz projesine desteği devlet veriyor, ben esnaf arkadaşlara gittim ve tereddüttüm vardı 3 katlı olanlar 2 kata inmek ister mi diye ama hepsi tamam dediler ve oradaki bütün binalar tescilli değil orada sadece 13 tane tescilli yapı var geri kalanın tescili yok ancak hepsi birbirine entegre olmuş durumda. Öyle güzel bir proje var ki onları eski haliyle aynı hale getiriyoruz ilk zamanki gibi 13 taneyi 13 binanın dışındakileri de bugünkü şekliyle eskitme gibi yapılarak proje var elimizde onlarla beraber inşallah şuanda bakanlıkta projemiz oradan gelen olurla hatta destekte verilecek mimarsinan caddesi kaymakkapı meydanı ve damgacı sokak entegre şekilde yapılacak. “
Antalya Anıtlar Kurulu’nun Tarihi Üzüm Çarşısı’nın üst örtüsünün kaldırılması ile ilgili tartışmalara Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen son noktayı koydu. Üzüm Çarşısında Isparta’ya yakışmayan görüntüler olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “yeni bir proje hazırlandı. Hazırlanan projeye göre tarihi çarşımızı yenileceğiz” dedi.

Antalya Anıtlar Kurulu’nun üst örtüsünün kaldırılması kararı verdiği Tarihi Üzüm Çarşısı için yeni bir proje hazırlandı. Hazırlanan projeye göre üst örtü kaldırılacak. Yapıların tümü 2 katlı hale getirilecek. Bütün binalar tarihe yakışan bir şekilde düzenlenecek.

  Başkan Başdeğirmen: Çok güzel bir proje ile düzenleyeceğiz

 Projenin ayrıntılarını Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, anlattı. Anıtlar Kurulu kararı nedeniyle üzüm çarşısında bir çivi dahi çakılamadığını belirten Başkan Başdeğirmen, “üstten baktığınız zaman çok kötü bir görüntü var. Isparta’ya yakışmıyor. Onun için burayı düzelteceğiz” dedi.

 “Tarihi Üzüm Çarşısıyla alakalı daha önce çizilen bir proje var önceki yıllarda Ispartalı bir mimarımız hazırlamış ve bu proje anıtlar kuruluna sunulmuş anıtlar kurulunun talebiyle yapılan bir çalışma var ancak uygulamacılar tarafından belediye veya oradaki esnaf tarafından uygulamaya konulmamış tabiî ki orada doğalgaz yok ve oraya farklı yapmak istedikleri şeyleri de yapamıyorlar bir çivi bile çakamıyorlar. Ben geçenlerde gittim oradaki esnaf arkadaşları dolaştım yeni projede o üstler açılıyor aslında o bölge esnafının kırmızı çizgisi dediğimiz üstünün açılma olayı fakat orasının üstü açılıyor ama nasıl bir mimari olacak önce onu görmeleri lazım o bölgede 3 katlı olan binalar  2 kata indiriliyor 1 katlı olan yerlerde 2 kata çıkarılıyor. İyaş otele gidin üst kafe kısmından bir bakın oranın çatısını bir görün o kadar kötü ki Isparta gibi bir şehre yakışmıyor. Öncelikle biz orayı iki katlı hale getiriyoruz projesine desteği devlet veriyor, ben esnaf arkadaşlara gittim ve tereddüttüm vardı 3 katlı olanlar 2 kata inmek ister mi diye ama hepsi tamam dediler ve oradaki bütün binalar tescilli değil orada sadece 13 tane tescilli yapı var geri kalanın tescili yok ancak hepsi birbirine entegre olmuş durumda. Öyle güzel bir proje var ki onları eski haliyle aynı hale getiriyoruz ilk zamanki gibi 13 taneyi 13 binanın dışındakileri de bugünkü şekliyle eskitme gibi yapılarak proje var elimizde onlarla beraber inşallah şuanda bakanlıkta projemiz oradan gelen olurla hatta destekte verilecek mimarsinan caddesi kaymakkapı meydanı ve damgacı sokak entegre şekilde yapılacak. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.