Vali Baruş, Azerbaycanlı Şehit Ailesiyle Bir Araya Geldi

ISPARTA 04.07.2023 - 14:42, Güncelleme: 04.07.2023 - 14:42
 

Vali Baruş, Azerbaycanlı Şehit Ailesiyle Bir Araya Geldi

Vali Baruş, Azerbaycanlı Şehit Ailesiyle Bir Araya Geldi
Türkiye Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) ve Azerbaycan Devlet Sosyal Güvenlik Fonu’nun (DSMF) çalışmalarını yürüttüğü "Tek Millet, Tek Yürek" Uluslararası Platformunun “Kardeş Aile” projesi dahilinde Azerbaycan ve Türkiye'de şehit aileleri buluşturuluyor. Projeyle 44 gün süren 2. Karabağ savaşının ardından 44 Azerbaycanlı şehidin ailesi, 44 Türk şehit ailesi ile buluşturularak milli duyguların ve acıların paylaşılması hedefleniyor. Bu kapsamda, 2. Karabağ savaşında 07.10.2020 tarihinde Fuzuli bölgesi için yapılan muharebelerde görevini icra ederken kahramanca şehit olan Ahmedağa İskenderov Novruzoğlu’nun ailesi Vali Aydın Baruş ile bir araya geldi. Şehit Novruzoğlu’nun ailesine taziye dileklerini ileten Vali Baruş Türkiye ve Azerbaycan’ının iki ayrı devlet kurmuş ancak gönülleri ve kalpleri hep birlikte çarpan tek bir millet olduğunu belirterek misafirlerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti iletti.
Vali Baruş, Azerbaycanlı Şehit Ailesiyle Bir Araya Geldi

Türkiye Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) ve Azerbaycan Devlet Sosyal Güvenlik Fonu’nun (DSMF) çalışmalarını yürüttüğü "Tek Millet, Tek Yürek" Uluslararası Platformunun “Kardeş Aile” projesi dahilinde Azerbaycan ve Türkiye'de şehit aileleri buluşturuluyor. Projeyle 44 gün süren 2. Karabağ savaşının ardından 44 Azerbaycanlı şehidin ailesi, 44 Türk şehit ailesi ile buluşturularak milli duyguların ve acıların paylaşılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, 2. Karabağ savaşında 07.10.2020 tarihinde Fuzuli bölgesi için yapılan muharebelerde görevini icra ederken kahramanca şehit olan Ahmedağa İskenderov Novruzoğlu’nun ailesi Vali Aydın Baruş ile bir araya geldi.

Şehit Novruzoğlu’nun ailesine taziye dileklerini ileten Vali Baruş Türkiye ve Azerbaycan’ının iki ayrı devlet kurmuş ancak gönülleri ve kalpleri hep birlikte çarpan tek bir millet olduğunu belirterek misafirlerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.