Vali Baruş Keçe Çalıştayına katıldı

ISPARTA 24.07.2022 - 15:05, Güncelleme: 24.07.2022 - 15:05
 

Vali Baruş Keçe Çalıştayına katıldı

Vali Baruş Keçe Çalıştayına katıldı
Isparta Haber - Yalvaç Psidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi, kültürü ve el sanatlarıyla ön plana çıkan Yalvaç ilçesinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen festival kapsamında Keçe Çalıştayı düzenlendi. Yüzyıllardan beri süre gelen keçe imalatı şimdilerde usta ellerde birer sanat eserine dönüşüyor. Vali Aydın Baruş Yalvaç Müzesi’nde düzenlenen keçe çalıştayı eserleri sergisine katılarak sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı, eserleri yakından inceledi. Keçe Sanatçısı Gencer Kondal ve ve Yalvaç’ın en eski at Arabası imalatçı olan şimdilerde ise minyatür at arabaları yapan Yaşar Küçüker’in atölyelerini ziyaret eden Vali Baruş sanatçılarla sohbet etti. Beraberinde Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte Yalvaç Müzesini de gezen Vali Baruş sergilenen eserleri inceleyerek müze yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Baruş Keçe Çalıştayına katıldı

Isparta Haber - Yalvaç Psidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihi, kültürü ve el sanatlarıyla ön plana çıkan Yalvaç ilçesinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen festival kapsamında Keçe Çalıştayı düzenlendi. Yüzyıllardan beri süre gelen keçe imalatı şimdilerde usta ellerde birer sanat eserine dönüşüyor.

Vali Aydın Baruş Yalvaç Müzesi’nde düzenlenen keçe çalıştayı eserleri sergisine katılarak sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı, eserleri yakından inceledi. Keçe Sanatçısı Gencer Kondal ve ve Yalvaç’ın en eski at Arabası imalatçı olan şimdilerde ise minyatür at arabaları yapan Yaşar Küçüker’in atölyelerini ziyaret eden Vali Baruş sanatçılarla sohbet etti.

Beraberinde Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte Yalvaç Müzesini de gezen Vali Baruş sergilenen eserleri inceleyerek müze yetkililerinden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.