Vali Seymenoğlu Atabey’de

ISPARTA 27.10.2021 - 12:28, Güncelleme: 27.10.2021 - 12:34
 

Vali Seymenoğlu Atabey’de

Vali Ömer Seymenoğlu Atabey ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Ömer Seymenoğlu Atabey ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. İlçede ilk olarak beraberinde Atabey Kaymakamı Yunus Emre Akpınar ve Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’la Ertokuş Medresesi’nde incelemelerde bulunan Vali Seymenoğlu medresede devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Medrese bahçesinde rölöve çizimleri yapan öğrencilerle de bir süre görüşen Vali Seymenoğlu Ertokuş Medresesi ve Feyzullah Paşa Camii’nin bulunduğu alanı gezdi. Ardından Pembeli köyüne geçen Vali Seymenoğlu burada vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Pembeli köyündeki arazisinde goji berry (Kurt üzümü), aronya ve ceviz fidanı yetiştiriciliğinin yanı sıra solucan gübresi üretimi de yapan Murat Kaya’ya ait işletmeyi ziyaret eden Vali Seymenoğlu, üretim süreçleri hakkında bilgiler alarak tesiste incelemelerde bulundu. Buradan İslamköy’e geçen Vali Seymenoğlu, kuruluşunda önemli destekler sunduğu İslamköy Hanım Eli Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kooperatifte yaptığı açıklamada kurulan kooperatiflerin işletilmesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Seymenoğlu, tüm kooperatiflerin sürdürülebilir olabilmeleri için işletme maliyetleri konusuna dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. İslamköy’de geçtiğimiz Haziran ayında Vali Seymenoğlu’nun da katılımıyla Gülümse Isparta Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifi üyeleri tarafından oluşturulan ekinezya tarlasında da incelemelerde bulunan Vali Seymenoğlu ekinezya hasadı gerçekleştirdi. İlk çiçeklerini veren ekinezyaların kullanım alanı hakkında kooperatif üyelerinden bilgi alan Vali Seymenoğlu ilk hasadın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Vali Ömer Seymenoğlu Atabey ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Ömer Seymenoğlu Atabey ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçede ilk olarak beraberinde Atabey Kaymakamı Yunus Emre Akpınar ve Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’la Ertokuş Medresesi’nde incelemelerde bulunan Vali Seymenoğlu medresede devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Medrese bahçesinde rölöve çizimleri yapan öğrencilerle de bir süre görüşen Vali Seymenoğlu Ertokuş Medresesi ve Feyzullah Paşa Camii’nin bulunduğu alanı gezdi.

Ardından Pembeli köyüne geçen Vali Seymenoğlu burada vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Pembeli köyündeki arazisinde goji berry (Kurt üzümü), aronya ve ceviz fidanı yetiştiriciliğinin yanı sıra solucan gübresi üretimi de yapan Murat Kaya’ya ait işletmeyi ziyaret eden Vali Seymenoğlu, üretim süreçleri hakkında bilgiler alarak tesiste incelemelerde bulundu.

Buradan İslamköy’e geçen Vali Seymenoğlu, kuruluşunda önemli destekler sunduğu İslamköy Hanım Eli Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kooperatifte yaptığı açıklamada kurulan kooperatiflerin işletilmesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Seymenoğlu, tüm kooperatiflerin sürdürülebilir olabilmeleri için işletme maliyetleri konusuna dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İslamköy’de geçtiğimiz Haziran ayında Vali Seymenoğlu’nun da katılımıyla Gülümse Isparta Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifi üyeleri tarafından oluşturulan ekinezya tarlasında da incelemelerde bulunan Vali Seymenoğlu ekinezya hasadı gerçekleştirdi. İlk çiçeklerini veren ekinezyaların kullanım alanı hakkında kooperatif üyelerinden bilgi alan Vali Seymenoğlu ilk hasadın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.