Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 2277 kez görütülendi.
 

SDÜ Parkinson Hastalığına İlaç Üretimi İçin İlk Adımı Atıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi yaklaşık 5 milyon Parkinson hastasına umut oluyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD Dr. Öğr. Üyesi Nihan Cankara tarafından geliştirilen proje kapsamında Parkinson hastalığına yerli ve milli ilaç geliştirilmesi için ilaç hedefleri keşfedilecek. Dünya çapında 5 milyondan fazla insanı etkileyen Parkinson hastalığına ilaç geliştirmek için başlatılan projenin danışmanlığını da Groningen Üniversitesi Hücre Biyokimyası Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arjan Kortholt yürütüyor. TUSEB tarafından 1 Milyon TL destek alan proje kapsamında “Parkinson Hastalığı” ile ilişkili olan proteinlerin, bağışıklık sistemi ile olan ilişkisi incelenerek sinir hücreleri ve bağışıklık hücreleri arasındaki etkileşimler moleküler düzeyde araştırılacak.
Ekleme Tarihi: 11.08.2020 - 16:59

SDÜ Parkinson Hastalığına İlaç Üretimi İçin İlk Adımı Atıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi yaklaşık 5 milyon Parkinson hastasına umut oluyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD Dr. Öğr. Üyesi Nihan Cankara tarafından geliştirilen proje kapsamında Parkinson hastalığına yerli ve milli ilaç geliştirilme

Süleyman Demirel Üniversitesi yaklaşık 5 milyon Parkinson hastasına umut oluyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD Dr. Öğr. Üyesi Nihan Cankara tarafından geliştirilen proje kapsamında Parkinson hastalığına yerli ve milli ilaç geliştirilmesi için ilaç hedefleri keşfedilecek.

Dünya çapında 5 milyondan fazla insanı etkileyen Parkinson hastalığına ilaç geliştirmek için başlatılan projenin danışmanlığını da Groningen Üniversitesi Hücre Biyokimyası Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arjan Kortholt yürütüyor. TUSEB tarafından 1 Milyon TL destek alan proje kapsamında “Parkinson Hastalığı” ile ilişkili olan proteinlerin, bağışıklık sistemi ile olan ilişkisi incelenerek sinir hücreleri ve bağışıklık hücreleri arasındaki etkileşimler moleküler düzeyde araştırılacak.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.