Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğünden 440 Çiftçiye 44 Ton Buğday Tohumu

ISPARTA 29.10.2022 - 18:16, Güncelleme: 29.10.2022 - 18:16
 

Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğünden 440 Çiftçiye 44 Ton Buğday Tohumu

Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğünden 440 Çiftçiye 44 Ton Buğday Tohumu
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında yeni çeşitlerin üreticilere tanıtılması amacı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tohum dağıtımına başlandı. Atıl ya da nadasa bırakılan arazilerin üretime kazandırılmasını ve yeni çeşitlerin üreticilere tanıtılmasını amaçlayan, %75’i Tarım ve Orman Bakanlığı katkısı, %25’i çiftçi katkısıyla gerçekleşen projenin hayata geçirilmesi için ilçemizde 440 çiftçiye 44 ton buğday tohumu dağıtımına başlandığı bildirildi. Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre proje kapsamında önümüzdeki günlerde arpa ve yulaf tohumlarının da dağıtılacağı ve böylece toplamda ilçemizde 855 çiftçiye 82 ton tohum dağıtımı gerçekleşeceği ifade edildi.
Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğünden 440 Çiftçiye 44 Ton Buğday Tohumu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında yeni çeşitlerin üreticilere tanıtılması amacı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tohum dağıtımına başlandı.

Atıl ya da nadasa bırakılan arazilerin üretime kazandırılmasını ve yeni çeşitlerin üreticilere tanıtılmasını amaçlayan, %75’i Tarım ve Orman Bakanlığı katkısı, %25’i çiftçi katkısıyla gerçekleşen projenin hayata geçirilmesi için ilçemizde 440 çiftçiye 44 ton buğday tohumu dağıtımına başlandığı bildirildi.

Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre proje kapsamında önümüzdeki günlerde arpa ve yulaf tohumlarının da dağıtılacağı ve böylece toplamda ilçemizde 855 çiftçiye 82 ton tohum dağıtımı gerçekleşeceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.