Yusufça’da geleneksel aşure etkinliği

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.09.2021 - 12:31, Güncelleme: 11.09.2021 - 12:31
 

Yusufça’da geleneksel aşure etkinliği

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça Kasabasında, geleneksel hale gelen Aşure günü etkinliği bu yılda geniş katılımla gerçekleştirildi....
Etkinlikte belde belediyesi başta olmak üzere tüm kasaba halkının imece usulü destekleri ile katılımcılara aşure ikramı yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklara başlanan Yusufça Kasabasında büyük kazanlara hazırlanan aşureler gün boyu katılımcılara ikram ediliyor. Yaklaşık 13 yıldır aralıksız sürdürülen etkinlik bu yılda kasaba meydanında icra edildi. Yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin Özarslan “Aşure etkinliğimiz uzun yıllardır devam ediyor. Bu yıl 13’üncüsünü kutladık. Kasaba halkımızın tamamına yakını maddi ve manevi desteklerini vererek, imece usulüyle bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Desteklerini esirgemeyen değerli kasaba halkıma ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça Kasabasında, geleneksel hale gelen Aşure günü etkinliği bu yılda geniş katılımla gerçekleştirildi....

Etkinlikte belde belediyesi başta olmak üzere tüm kasaba halkının imece usulü destekleri ile katılımcılara aşure ikramı yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklara başlanan Yusufça Kasabasında büyük kazanlara hazırlanan aşureler gün boyu katılımcılara ikram ediliyor.

Yaklaşık 13 yıldır aralıksız sürdürülen etkinlik bu yılda kasaba meydanında icra edildi. Yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin Özarslan “Aşure etkinliğimiz uzun yıllardır devam ediyor. Bu yıl 13’üncüsünü kutladık. Kasaba halkımızın tamamına yakını maddi ve manevi desteklerini vererek, imece usulüyle bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Desteklerini esirgemeyen değerli kasaba halkıma ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.