25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

YAŞAM 25.11.2023 - 14:14, Güncelleme: 25.11.2023 - 14:15
 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında IYAŞ alış veriş merkezinde, güne dikkat çekmek amacıyla kadın kooperatifleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri bir sergi düzenledi. Sergide; emniyet, jandarma ve KADEM Isparta Şubesi de (Kadın ve Demokrasi Derneği) kurdukları stantlarla kadına yönelik şiddete dikkat çekti.
Vali Aydın Baruş kadınları yalnız bırakmayarak serginin açılış kurdelasının kesti. Vali Baruş burada yaptığı açıklamada kadına karşı şiddetle mücadeleye toplumumuzun dikkatini çekmek bir araya geldiklerini belirterek kadına karşı olan şiddetin her koşulda kınanması gerektiğini söyledi. Vali Baruş, “ Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle erkeklerin duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü mutlu bir aile yaşamında kesinlikle şiddet olamaz. Kadına karşı yapılan her şiddet aslında toplumun güvenliğine karşı yapılan bir harekettir. Şiddete hayır demek için tüm kadınlarımızın, erkeklerimizin dikkatini çekmek için hem emniyet birimlerimiz hem jandarma birimlerimiz şehrimizin değişik noktalarında değişik tarihlerde aktiviteler yapıyorlar, sergiler açıyorlar. İçişleri Bakanlığımızın cep telefonlarına indirilen KADES programı var. O programı da yükleme sayısı son yıllarda epey artı. Bu programın yüklenmesinin amacı herhangi bir şiddet olayıyla karşılaştığımızda mutlaka emniyet ve jandarma birimlerine bildirilmesini sağlamak ve kadınlara karşı şiddet içeren bir davranış görüldüğü zaman bana ne deyip geçilmemesini sağlamak, bildirmesini temin etmek. Bu açıdan bir kez daha dikkati çekmek istiyoruz. Kadınlarımız ülkemizin kalkınmasında, toplum yapımızın korunmasında, ailemizin bir arada tutulmasında vazgeçilmez role sahip. Bu kınanması gereken olayları işbirliğiyle hareket ederek aşabiliriz. Bugün de açacağımız sergide, kadınlarımızın tek başına neler başarabildiğini ve hayatla mücadelede gerçekten çok dirayetli olduklarını gösteren eserleri göreceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ardından Vali Baruş, stantları gezerek kadınlar tarafından yapılan ürünleri inceledi. Sergide bulunan polis ve jandarma stantlarında da incelemede bulunan Vali Baruş son olarak KADEM standında bulunan “Şiddete Ses Ol” pankartı etkinliğine katıldı.  
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında IYAŞ alış veriş merkezinde, güne dikkat çekmek amacıyla kadın kooperatifleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri bir sergi düzenledi. Sergide; emniyet, jandarma ve KADEM Isparta Şubesi de (Kadın ve Demokrasi Derneği) kurdukları stantlarla kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Vali Aydın Baruş kadınları yalnız bırakmayarak serginin açılış kurdelasının kesti. Vali Baruş burada yaptığı açıklamada kadına karşı şiddetle mücadeleye toplumumuzun dikkatini çekmek bir araya geldiklerini belirterek kadına karşı olan şiddetin her koşulda kınanması gerektiğini söyledi.

Vali Baruş, “ Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle erkeklerin duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü mutlu bir aile yaşamında kesinlikle şiddet olamaz. Kadına karşı yapılan her şiddet aslında toplumun güvenliğine karşı yapılan bir harekettir. Şiddete hayır demek için tüm kadınlarımızın, erkeklerimizin dikkatini çekmek için hem emniyet birimlerimiz hem jandarma birimlerimiz şehrimizin değişik noktalarında değişik tarihlerde aktiviteler yapıyorlar, sergiler açıyorlar. İçişleri Bakanlığımızın cep telefonlarına indirilen KADES programı var. O programı da yükleme sayısı son yıllarda epey artı. Bu programın yüklenmesinin amacı herhangi bir şiddet olayıyla karşılaştığımızda mutlaka emniyet ve jandarma birimlerine bildirilmesini sağlamak ve kadınlara karşı şiddet içeren bir davranış görüldüğü zaman bana ne deyip geçilmemesini sağlamak, bildirmesini temin etmek. Bu açıdan bir kez daha dikkati çekmek istiyoruz. Kadınlarımız ülkemizin kalkınmasında, toplum yapımızın korunmasında, ailemizin bir arada tutulmasında vazgeçilmez role sahip. Bu kınanması gereken olayları işbirliğiyle hareket ederek aşabiliriz. Bugün de açacağımız sergide, kadınlarımızın tek başına neler başarabildiğini ve hayatla mücadelede gerçekten çok dirayetli olduklarını gösteren eserleri göreceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından Vali Baruş, stantları gezerek kadınlar tarafından yapılan ürünleri inceledi.

Sergide bulunan polis ve jandarma stantlarında da incelemede bulunan Vali Baruş son olarak KADEM standında bulunan “Şiddete Ses Ol” pankartı etkinliğine katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.