Akseki’de adaçayı hasatı yapılıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2021 - 12:54, Güncelleme: 08.11.2021 - 12:02
 

Akseki’de adaçayı hasatı yapılıyor

Akseki’de adaçayı hasatı yapılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akseki Sinanhoca Mahallesi’nde üreticilere hibe edilen adaçayı fideleri hasat edilmeye başlandı.Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefi doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Temmuz ayında çiftçilere fide desteği verilmişti. Akseki’de tarımsal tüketime yönelik ihtiyacın büyük bölümünü karşılayan Sinanhoca Mahallesi’nde adaçayı fideleri üreticiye dağıtılarak toprakla buluşturulmuştu.Adaçayları hasat ediliyorTarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri tarafından tıbbi aromatik bitkilerin yetişme koşulları ve üretimi konusunda üreticilere eğitim de verildi. Üreticiler, su kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve alternatif ürün oluşturmak adına adaçayı fidelerini özenle yetiştirdi. Aksekili üreticilerin yetiştirdiği adaçayı fidelerinin şimdi ise hasatı yapılmaya başlandı. Hasadı yapılan adaçayları çiftçilerin aile ekonomilerine de kaktı sağlayacak.
Akseki’de adaçayı hasatı yapılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akseki Sinanhoca Mahallesi’nde üreticilere hibe edilen adaçayı fideleri hasat edilmeye başlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefi doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Temmuz ayında çiftçilere fide desteği verilmişti. Akseki’de tarımsal tüketime yönelik ihtiyacın büyük bölümünü karşılayan Sinanhoca Mahallesi’nde adaçayı fideleri üreticiye dağıtılarak toprakla buluşturulmuştu.

Adaçayları hasat ediliyor
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri tarafından tıbbi aromatik bitkilerin yetişme koşulları ve üretimi konusunda üreticilere eğitim de verildi. Üreticiler, su kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve alternatif ürün oluşturmak adına adaçayı fidelerini özenle yetiştirdi. Aksekili üreticilerin yetiştirdiği adaçayı fidelerinin şimdi ise hasatı yapılmaya başlandı. Hasadı yapılan adaçayları çiftçilerin aile ekonomilerine de kaktı sağlayacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.